Arhiva » Vesti » Danas 13.09.2017

Odbornica SNS prešla u klub "Pobeda za Šabac"

Šef odborničke grupe naprednjaka je dr Aleksandar Pajić, koji je imenovan za pomoćnika ministra prosvete

Danas sreda, 13. septembar 2017.  |  Piše: D. Eraković Piše: Danas

Odbornica SNS u Gradskoj skupštini Katarina Marković obavestila je javnost da prelazi u odbornički klub "Pobeda za Šabac". Sada većinu u Skupštini grada čini 41 odbornik, dok je na strani opozicije 28 odbornika, članova SNS i jedan član SPS.

Od formiranja vladajuće većine koji su činile koalicije Zajedno za Srbiju, DS, SPO, NS, JS, Zapadna Srbija, Nova stranka, Levica Srbije, Zeleni Šabac, Udruženje "Selo-grad", bilo je više prelazaka u druge odborničke klubove, ali je sadašnji skor za tri odbornika veći nego na početku. Najviše je izgubila SPS, koja je imala četiri odbornika, da bi sada spala na samo jednog.

Inače, već pet godina u ogranku SNS u Šapcu ne održavaju se izbori za Gradski odbor, a povereništva su vodili i kadrovi iz Koceljeve, Uba, Klenka...Sada su na čelu Povereništva u Šapcu dr Aleksandar Pajić i dr Boban Birmančević. Šef odborničke grupe je dr Aleksandar Pajić, koji je imenovan za pomoćnika ministra prosvete, što ukazuje na pokušaj uticaja izvršne vlasti na lokalnu samoupravu.

Međutim, u svemu tome izrazit je animozitet dr Pajića prema lokalnoj vlasti, koji se ogleda i u iskrivljavanju činjenica. Više puta je za govornicom optužio lokalnu vlast da nema investicije i da Šabac prednjači u broju nezaposlenih. Istine radi, u Šabac je došla najveća grinfild investicija u Srbiji, japanski Jazaki ovde ulaže 25 miliona evra i zaposliće ukupno 1.700 radnika. Uz to, u prošloj godini zaposleno 1.291 lice i prvi put za poslednjih tri decenije broj nezaposlenih pao je na manje od deset hiljada.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.