Arhiva » Vesti » B92 14.09.2017

Jedinstvena Rusija podržala odluku Srpske liste

Beograd -- Partija Jedinstvena Rusija podržala je odluku Srpske liste da uđe u kosovsku vladu Ramuša Haradinaja, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za KiM.

B92 četvrtak, 14. septembar 2017.  |  Tanjug
B92: Jedinstvena Rusija podržala odluku Srpske liste

Sa delegacijom Jedinstvene Rusije u Moskvi razgovarali su predsednik Srpske liste Gorana Rakić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Jedinstvena Rusja je podržala nastojanja Srpske liste da se "delujući u prištinskim institucijama izbori za prava i poboljšanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

"Ruska strana je istakla da ostvareno političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji treba da bude podvrdjeno i na predstojećim lokalnim izborima", navodi se u saopštenju.

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak rekao je da se "Rusija sa poštovanjem odnosi prema politici Srbije o Kosovu i Metohiji", navodi se u saoštenju.

On je izrazio zadovljstvo što je "Srpska lista učvrstila svoje pozicije i da će sva pitanja na ;Kosovu i Metohiji sada biti rešavana uz mišljenje srpskog naroda" i dodao da na predstojećim lokalnim izborima Jedinstvena Rusija pruža punu podršku Srpskoj listi.

Rakić je pozvao Železnjaka da poseti Srbe na Kosovu.

"Veoma smo zahvalni na podršci Srpskoj listi i srpkom narodu na Kosovu i Metohiji. Razvijaćemo regionalnu medjupartijsku saradnju u budućnosti", rekao je Rakić.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Preko Putina do birača na Kosovu

Slobodna Evropa četvrtak, 14. septembar 2017.

Putin uz Srpsku listu

Večernje novosti četvrtak, 14. septembar 2017.

Putinova Jedinstvena Rusija podržala Vučićevu politiku

Dnevnik četvrtak, 14. septembar 2017.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.