Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 17.09.2017

Rumunija: Šest mrtvih, 30 povrijeđenih u oluji

Al Jazeera 17.09.2017
Nakon nekoliko izrazito toplih dana Rumuniju je pogodila oluja koja je čupala stabla i prevrtala kamione. Šest osoba danas je poginulo, dok je najmanje 30 ljudi povrijeđeno u snažnoj oluji koja je pogodila zapadnu Rumuniju, s vjetrovima jačine od 100… »

Uhapšen drugi osumnjičeni za napad u Londonu

Al Jazeera 17.09.2017
Još jedna osoba osumnjičena je u vezi s napadom u podzemnoj željeznici u Londonu, u kojem je povrijeđeno 29 osoba. Britanska policija uhapsila je drugog osumnjičenog za napad u podzemnoj željeznici u Londonu, nakon jučerašnjeg hapšenja… »

Marseille: Napad kiselinom na američke turistkinje

Al Jazeera 17.09.2017
Iz kancelarije francuskog Državnog tužilaštva u Marseillu saopštili da ne postoje nagovještaji da je riječ o terorizmu. Kancelarija francuskog Državnog tužilaštva u Marseillu saopštila je da su četiri mlade američke turistkinje napadnute… »

Video: Tajfun pogodio Japan

Al Jazeera 17.09.2017
Zbog udara tajfuna Talima otkazano je najmanje 664 leta, a željeznički promet prekinut je na svim linijama u regiji. A post shared by A.K.A DJ Thomas (@dj_thomas88) on Sep 16, 2017 at 9:26pm PDT Snažan tajfun pogodio je u nedjelju jug Japana, popraćen… »

Nevrijeme u regiji čupalo stabla

Al Jazeera 17.09.2017
Nekoliko osoba lakše je povrijeđeno u nevremenu u Srbiji, u BiH bili zatvoreni pojedini putni pravci. Jaka oluja i nevreme zahvatili su regiju danas poslijepodne, a u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i drugim dijelovima Vojvodine olujni vjetar pričinio… »

Na evropskom tronu: Slovenija sjajnom igrom savladala Srbiju

Al Jazeera 17.09.2017
Reprezentacija Slovenije savladala je ekipu Srbije u finalu Eurobasketa rezultatom 93:85. Košarkaši Slovenije osvojili su zlato na Evropskom prvenstvu u košarci pobijedivši selekciju Srbije rezultatom 93:85. Prvi put u historiji Slovenija je osvojila… »

Kako je Goldsteinova smrt obradovala don Plenkovića

Al Jazeera 17.09.2017
Napis na Facebooku, u kojem je don Mili Plenković, likovao zbog Goldsteinove smrti, naišao je na osudu hrvatske javnosti, ali ne i na jasnu distancu hrvatske vlasti. Prsti često znaju biti brži od pameti, posebno na društvenim mrežama kada… »

Video: Vjetar odnio marinu u Vojvodini

Al Jazeera 17.09.2017
Vjetar orkanske snage odnio je privatnu marinu koja je bila privezana za obalu Dunava u Starim Banovcima. Nešto prije 14 sati nevrijeme se spustilo nad mjestom Stari Banovci u Vojvodini. Jaka oluja i nevreme danas poslije podne zahvatili su Srbiju, a u… »

Spomenici BiH predstavljeni u 3D tehnologiji

Al Jazeera 17.09.2017
Savremene tehnologije su nedovoljno iskorištena platforma za promociju kulturne baštine Bosne i Hercegovine. Najbolji opis glavnog lika ove priče možemo uvidjeti kroz poznatu izreku:"Ne pitajte se šta država može učiniti za vas, već šta vi… »

Balkan - škola košarke

Al Jazeera 17.09.2017
I nakon raspada bivše države, košarka nije stagnirala, već je užurbano napredovala, stvarajući nove potencijalne NBA zvijezde. Da se na Balkanu igra vrhunska košarka dokaz je veliki broj igrača sa ovog područja koji su svoju karijeru gradili na… »