Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 17.09.2017

Brnabić na Paradi ponosa: Srbija poštuje različitosti

Glas Amerike 17.09.2017
U Beogradu je održana Parada ponosa - skup i šetnja su protekli bez incidenata, a ovogodišnjem gej prajdu prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić. Gotovo bez incidenata, u Beogradu je danas održana Parada ponosa pod nazivom "Za promene", a… »

NATO zabrinut zbog transparentnosti ruskih vojnih igara

Glas Amerike 17.09.2017
TIRANA, ALBANIJA — Viši zvaničnik NATO-a izjavio je da postoje razlozi za zabrinutost zbog velike vojne vežbe Zapad 2017, koje sada izvode Rusija i Belorusija, pošto bi mogle da budu viđene kao "ozbiljne pripreme za veliki rat". Generaln Petr… »

Avioni napali snage koje SAD podržavaju u istočnoj Siriji

Glas Amerike 17.09.2017
BEJRUT — Milicije koje imaju podršku Sjedinjenih Država našle su se pod napadom ruskih aviona i sirijskih vladinih snaga u nedelju u Deir el-Zur provinciji, žarištu na sve kompleksnijem bojnom polju. Sirijske demokratske snage (SDF), alijansa… »

Bomba pored puta ubila zvaničnika Pakistana i 4 bezbednjaka

Glas Amerike 17.09.2017
ISLAMABAD — Bomba postavljena pored puta u severozapadnom Pakistanu u nedelju je ubila višeg zvaničnika vlade i najmanje četiri pripadnika njegovog obezbeđenja. Smrtonosna eksplozija dogodila se u Bažoru, sparnom plemenskom distriktu kojim… »

Neophodna reforma Stejt departmenta

Glas Amerike 17.09.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson obećao je da će sprovesti temeljnu reorganizaciju Stejt Departmenta. Predsedavajući odbora za spoljnopolitička pitanja Predstavničkog doma kongresmen Ed Rojs nedavno je prisustvovao predstavljanju izveštaja… »

Lični asistenti - duh iz Aladinove lampe 21. veka

Glas Amerike 17.09.2017
Svet pametnih kućnih uređaja koji ima sposobnost da komunicira sa ljudima polako dobija oblik, zahvaljujući porastu popularnosti i sveprisutnosti tzv. ličnih asistenata. Na Međunarodnom Sajmu potrošačke elektronike, koji je prve nedelje septembra… »

Otpor policijskoj upotrebi dronova

Glas Amerike 17.09.2017
Sve veći broj američkih agencija za održavanje javnog reda koristi dronove. Iz centra za proučavanje dronova na koledžu Bard kažu da je prošle godine kupljeno više dronova nego svih prethodnih godina zajedno. Međutim, u mnogim gradovima… »

Hamas preuzeo korake ka formiranju vlade pomirenja

Glas Amerike 17.09.2017
Hamas, islamska grupa koja vlada Gazom, saopštiča je u nedelju da će raspustiti svoja administrativna tela i održati opšte izbore. Na odluku se gleda kao na način da se okonča politički i teritorijalni sukob između Hamasa i pokreta Fatah… »