Putovanja arhiva vesti 17.09.2017

Amsterdam uvodi turističku taksu od 10 evra po danu

B92 17.09.2017
Amsterdam je prošle godine posetilo 16 miliona ljudi, a poslednjih pet godina broj turista u ovom gradu svake godine poraste za milion. S namerom da zaštiti svoj čudesni centar grada i okrene se bogatijim turistima, Amsterdam je spreman da podigne… »

Najmanji stan u Italiji: Čudo koje staje u sedam kvadrata

B92 17.09.2017
Rim je jedna od najvećih evropskih metropola, prepuna velelepnih i veličanstvenih zgrada i kuća. Ali jedan stančić u centru grada pravi je izuzetak. Nedaleko od svih poznatih znamenitosti nalazi se samo sedam kvadrata prostora koji, mora se priznati… »

"Rajaner" u problemima, otkazuju se letovi!

Mondo 17.09.2017
Razlog je neočekivan i pomalo smešan. Pod uslovom da nije VAŠ let taj koji je otkazan, naravno... Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock Irska niskotarifna aviokompanija "Rajaner" otkazala je danas 82 leta zbog greške u rasporedu godišnjih odmora… »

Nevreme u Beogradu poremetilo red letenja

Mondo 17.09.2017
Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", uprkos lošem vremenu koje je zahvatilo delove Srbije i regiona, avioni i danas sleću, ali uz manje kašnjenje. Foto: MONDO/Dragana Todorović Na sajtu Aerodroma je navedeno da su avioni iz Tel Aviva i Sofije… »

Koloseum u Rimu - zanimljivosti o najvećem amfiteatru na svetu

Putuj sigurno 17.09.2017
Koloseum u RImu je jedinstven dokaz ljudske genijalnosti, jedna od najgrandioznijih građevina starorimske arhitekture, ali i svedok ljudske brutalnosti, arena u kojoj su stotinama godina robovi borili na život i smrt jedni protiv drugih, ali i protiv… »

Najnaseljenije ostrvo na svetu, a niko ne beži /VIDEO

B92 17.09.2017
Ovo ostrvo jedno je od najgušće naseljenih na svetu, a susedno, znatno veće, skroz je prazno. Iako na afričkom ostrvu Migingo službeno živi 131 osoba, neslužbeni podaci otkrivaju da ih je čak 1.000 na svega 2.000 kvadratnih metara, kolika je… »

Last minute - Kipar, Egipat i Antalija

Večernje novosti 17.09.2017
Ako ovog leta niste mogli na odmor ne očajavajte. Jesen je pravo vreme za to. Ako ovog leta niste mogli na odmor ne očajavajte. Jesen je pravo vreme za to. Prvenstveno, postoji jedan deo sveta gde je najlepše otići upravo u septembru i oktobru, a to… »

Iskoristite popust i obezbedite zimovanje u Italiji po specijalnoj ceni

Blic 17.09.2017
Tonale se nalazi na mestu koje povezuje regije Trentino i Lombardiju. Sa kompaktnim sistemom žičara, zagarntovanim snegom, mnogo sunčanih sati, Tonale ispunjava očekivanje većine skijaša. Ukoliko danas napravite upit, sedam noćenja i avionski… »

Preti li propast turističkim agencijama?

Vesti online 17.09.2017
Turisti usluge i putovanja kupuju na razne načine, pa se postavilo pitanje šta to znači za turističke agencije. S obzirom na to kako je danas jednostavno rezervisati putovanje, mnogi se pitaju da li su tradicionalne putničke agencije sa svojim… »

I preko leta u Banskom se uživa i šeta (foto)

Večernje novosti 16.09.2017
Bugarski gradić u Visokom Pirinu privlači goste tokom zime, ali i za vreme letnjeg odmora; Mnogi naši turisti s grčkih plaža u povratku kući ovde svraćaju na vikend. GRADIĆ Bansko u oblasti Visokog Pirina, na 830 metara nadmorske visine, prema… »