Arhiva » Vesti » Večernje novosti 21.09.2017

Humanitarna akcija "Čuti i razumeti" u KC "Čukarica"

Povodom svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba, šestu godinu zaredom se organizuje humanitarna akcija pod nazivom "Čuti i razumeti"

Večernje novosti četvrtak, 21. septembar 2017.  |  Novosti online

HUMANITARNA akcija pod nazivom "Čuti i razumeti" o rganizuje se šestu godinu zaredom povodom svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba . Akcija u okviru koje je planiran kulturno-umetnički program namenjen deci sa oštećenim sluhom održaće se sutra u KC "Čukarica" sa početkom u 12 sati.

Cilj akcije je da se skrene pažnja javnosti na osobe, a posebno na decu sa oštećenim sluhom i na njihove probleme sa željom da se kao ravnopravni članovi integrišu u naše društvo.

Očekuje se prisustvo mališana sa oštećenim sluhom iz raznih gradova Srbije.

Ambasadori humanitarne akcije, mađioničari Piksi i Zeka, pripremili su predstavu pod nazivom "Magična predstava bez reči".

* Mađioničari Zeka i Piksi

Pored mađioničara nastupiće glumac Feđa Stojanović, inkluzivni hor "Ison", a učesnike će školom glume animirati glumci Katarin a Gojković i Nebojš a Glogov ac... Prisutnima će se obratiti i dr Branka Mikić.

Nakon završetka programa deca će specijalnim "Veselim tramvajem" u kojem će ih zabavljati klovnovi, biti prevezena do Kalemegdana. Mališani će imati priliku da prošetaju beogradskom tvrđavom, gde će na specijalnim štandovima biti posluženi hranom i pićem.

Akciju su pored stručnjaka iz ove oblasti i velikog broja kompanija podržali i prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, Inspektor Blaža, Feđa Stojanović, Vlado Georgiev, Aleksandar Šapić, odbojkašice, Željko Vasić, Ivan Ivanović, mađioničari Piksi i Zeka i mnogi drugi.

Oni će svojim prisustvom skrenuti pažnju na decu sa oštećenim sluhom i na njihove probleme.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.