Arhiva vesti 25.09.2017

Merkelova: Nameravam da budem kancelarka do...

Vesti online 25.09.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da namerava da pune četiri godine bude kancelarka. Ona je to izjavila nakon što su njeni konzervativci osvojili najviše glasova na izborima, iako je podršku dobila i krajnje desničarska stranka… »

Bela kuća: Nismo objavili rat Severnoj Koreji

Politika 25.09.2017
VAŠINGTON - Bela kuća danas je tvrdnje da su SAD objavile rat Severnoj Koreji odbacila kao „apsurdne”, prenose agencije. „Nismo objavili rat Severnoj Koreji. Iskreno, sugerisati tako nešto je apsurdno”, rekla je novinarima portparolka Bele… »

Kakvi su to izbori koji se zakazuju na sastancima SNS?

Vesti online 25.09.2017
Poslanik DS Balša Božović ocenio je da je opozicija svakog meseca spremna na fer i demokratske izbore, ali je veliko pitanje kakvi će biti beogradski izbori ako se njihov datum najavljuje na stranačkim organima SNS, zbog čega poziva sve stranke… »

Istorijski dan za Kurde: Odziv 78 odsto, počelo prebrojavanje glasova

Večernje novosti 25.09.2017
Kurdi na severu Iraka danas izlaze na referendum o nezavisnosti i ovaj dan je za Kurde istorijski, budući da postoji dilema - da li će nakon referenduma nastati kurdska država ili će započeti novi krvavi sukobi. Odziv glasača na današnjem… »

Skupština završila rad, nastavak sutra

Beta 25.09.2017
Skupština Srbije završila je rad za danas, a sutra će nastaviti sa razmatranjem amandmana na Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Predlog zakona o visokom obrazovanju. Na te zakone podneto je ukupno 1.234 amandmana, na Predlog… »

Prosečna plata u avgustu za oko 2 odsto manja od julske

Nova ekonomija 25.09.2017
Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) u Srbiji isplaćena u avgustu ove godine iznosila je 47.220 dinara i nominalno je 1,8 odsto manja nego u julu, a realno za dva odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku Kako je navedeno… »

Vučić: Od Merkelove i Makrona zavisi sudbina Evrope

Politika 25.09.2017
KREPOLjIN – Izbori u Nemačkoj prošli su baš kako sam prognozirao, ali Angeli Merkel neće biti lako, a od nje i Emanuela Makrona zavise i sudbina Evrope, ali i naš put u Evropu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić. Upitan da komentariše… »

Putevi u celoj zemlji, nema građana drugog reda

Politika 25.09.2017
ŽAGUBICA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Žagubici, gde je otvoren rekonstruisani put Krepoljin - Žagubica, da će se nastaviti sa izgradnjom najmodernijih puteva u celoj zemlji i da se time pokazuje da nema građana prvog i… »

Zločin u Paraćinu Mile Kitić ubio brata Rasima? (foto+video)

Večernje novosti 25.09.2017
Policija danas uhapsila osumnjičenog za ubistvo Rasima Tahira u Paraćinu. Sumnja se da je motiv zločina ljubomora zbog žene. Osumnjičeni Bahim Tahir nedavno uzeo ime folk pevača. RASIM Tahir (53), rodom iz Trstenika, ubijen je jutros oko 9.45 ispred… »

Krv, povređeni, spasioci, helikopteri: Pogledajte kako je izgledala pokazna NATO vežba u Tuzli (foto)

Blic 25.09.2017
U Tuzli je danas otvorena višednevna terenska civilna NATO vežba “Bosna i Hercegovina 2017” za upravljanje kriznim situacijama, koja je okupila oko 1.200 učesnika iz 34 zemlje. Ministar bezbednosti Dragan Mektić je obraćanju tokom ceremonije… »