Automobili arhiva vesti 27.09.2017

Hyundai dosledno među najvrednijim brendovima na svetu

Auto blog 27.09.2017
Hyundai dosledno među najvrednijim svetskim brendovima, po poslednjem Interbrand istraživanju • Hyundai je proglašen za 35. najvredniji brend u svetu drugu godinu za redom • Globalna vrednost brenda dostigla je 13,2 milijardi dolara, što je za… »

Dyson: Od usisivača do automobila

Auto blog 27.09.2017
Kako prenosi B92, britanski proizvođač usisivača i drugih kućnih električnih uređaja, Dyson, objavio je da radi na sopstvenom automobilu na električni pogon. Osnivač kompanije, Džejms Dajson, saopštio je ovu vest u poruci zaposlenima, u kojoj… »

Škoda napravila 20-milioniti auto

B92 27.09.2017
Češki proizvođač stigao je do još jednog značajnog jubileja u svojoj istoriji dugoj više od jednog veka. Jubilarno, 20-milionito vozilo koje je sišlo sa proizvodnih traka ove kompanije je primerak SUV-a Karoq, najnovijeg modela u gami Škode. Iako… »

Lamborghinijeva najnovija prodavnica ne prodaje automobile

Total car 27.09.2017
Lamborghini je otvorio novu radnju koja je locirana u jednoj od najskupljih oblasti na svetu, bar kad je reč o nekretninama – Ginza u Tokiju. Međutim, u ovoj prodavnici ne prodaju se automobili. To je zato što nije reč o dileru, već o prodajnom… »

Dunlop do sada isporučio Harley-Davidsonu deset miliona pneumatika

PR objave 27.09.2017
Desetmilioniti pneumatik isporučen za Harley-Davidson predstavlja Dunlop-u vrlo važnu prekretnicu, a sada se već koncentriše na razvoj novih inovativnih proizvoda za buduće legendarne modele. Dunlopovi inženjeri već više od 30 godina sarađuju s… »

Sam preradio Audi A6, vožnja potpuno besplatna

Auto blog 27.09.2017
Ivicu Repića, jednog od poznatijih hrvatskih samograditelja električnih vozila, ne plaši poskupljenje ni struje, a ni nafte ili benzina. Svakog dana taj se elektroničar i samouki kućni graditelj automobila na struju svojim električnim Audijem A6… »

Unapređen kvalitet tečnog naftnog gasa na domaćem tržištu

Total car 27.09.2017
Tržište tečnog naftnog gasa na globalnoj automobilskoj sceni beleži konstantan rast prvenstveno zbog ekonomskih benefita i sve izraženije svesti potrošača o potrebi zaštite životne sredine, odnosno strožih ekoloških zahteva, budući da se ova… »

Evropska komisija kaznila Scaniju sa 880 miliona evra zbog kartelskog udruživanja

Auto blog 27.09.2017
Evropska komisija je kaznila proizvođača kamiona Scaniju sa 880 miliona evra zbog udruživanja u kartel radi dogovaranja cena, zbog čega su ostala četiri njegova člana već kažnjena s ukupno 2,9 milijarde evra. Kako je objavila Evropska komisija… »

Audi RS7 hibrid razvijaće 700 KS

Auto blog 27.09.2017
Iz Ingolstadta je stigla potvrda, krajem 2018. stiže nova generacija Audija RS7. I biće dostupna sa dva pogonska sklopa. Kupcima će prvo biti ponuđen model sa 4.0 V8 twin-tubo motorom, koji imaju dosadašnji Bentley Continental GT i novi Porsche… »

Liberty Walk Widebody Lamborghini Aventador SV

Auto blog 27.09.2017
Japanski Liberty Walk je pripremio još jedan modifikovani Lamborghini Aventador, a u ovomm slučaju to je SV verzija sa novim izduvnim sistemom, AirREX vazdušnim oslanjanjem, kompletom Sky Forged Performance Wheels točkova i aero body paketom… »