Beograd arhiva vesti 27.09.2017

Vesić: Raspisan konkurs za spomenik Stefanu Nemanji

Danas 27.09.2017
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je danas raspisan međunarodni konkurs za izradu rešenja za spomen-obeležje utemeljivaču srpske državnosti Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu, a da će zgrada Železničke stanice biti preuređena u… »

Tuča dečaka u Rakovici, jednom povređena arkada

Politika 27.09.2017
Jedan 14-godišnji dečak povređen je u tuči koja se danas dogodila u parku u neposrednoj blizini Osnovne škole „Nikola Tesla” u Rakovici. Dečaku je povređena arkada i on je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. U tuči je učestvovalo… »

Otvorena festival stvaralaštva Zlatno Doba

Danas 27.09.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas 15. festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba” i zahvalio im na svemu što su učinili za Beograd, a naročito za energiju koja je podsticajna za ostale. Kako javlja Beoinfo, Mali je podsetio da… »

Kolone na Gazeli, Brankovom mostu, u Terazijskom tunelu...

Blic 27.09.2017
Popodnevni špic je uveliko počeo te i ovog radnog dana treba izbegavati Gazelu, Brankov most, Terazijski tunel, Bulevar Mihajla Pupina i Takovsku ulicu. Gužve u saobraćaju čini se ne prestaju da zadaju glavobolju Beograđanima, ali i svima onima koji… »

Mirna noć U Beogradu: Bez incidenata i saobraćajnih nesreća

Kurir 27.09.2017
BEOGRAD - U Beogradu noć je protekla mirno bez incidenata i saobraćajnih nesreća. Kako je navedeno, lekarske ekipe Hitne pomoći tokom noći su intervenisale 98 puta od čega 15 puta na javnom mestu. Pomoć lekara najčešće su tražili srčani… »

Opština Palilula sprovodi kampanju za bezbednost školaraca (foto)

BK TV 27.09.2017
Društveno odgovorna kampanja "Na putu za bezbednost dece u saobraćaju" koju Opština Palilula sprovodi u saradnji sa kompanijom Total Srbija u svim osnovnim školama na svojoj teritoriji, za učenike prvih i drugih razreda, počela je danas u Osnovnoj… »

Đaci OŠ „Svetozar Miletić” od četvrtka u školi

Politika 27.09.2017
Učenici Osnovne škole „Svetozar Miletić” u Zemunu od četvrtka će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i… »

Pravni fakultet dobio dve nove sale i osam kabineta

Blic 27.09.2017
Povodom Krstovdana, slave Pravnog fakulteta, otvoreno je nekoliko novih učionica i kabineta na ovoj visokoškolskoj ustanovi, a svečanosti su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković i… »

Trudnice dobile svoja parking mesta na Voždovcu (FOTO) (video)

Telegraf 27.09.2017
Predsednica Udruženja "Mamin san" Danka Todorović se zahvalila opštini Voždovac i direktorki Doma zdravlja Voždovac Nevenki Veličković i saopštila da od danas u Beogradu ima 16 parking mesta za trudnice, koja su specijalno obeležena. Gradska… »

Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji

Politika 27.09.2017
Izložba „Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji. Identitet, značaj i ugroženost” autora dopisnog člana SANU Miodraga Markovića i profesora dr Dragana Vojvodića predstavljena je u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti. Postavku je… »