Izvor: Al Jazeera/Balkan arhiva vesti 27.09.2017

Cerar: Plenković u New Yorku prešao svaku mjeru

Al Jazeera 27.09.2017
Slovenija će pregovore s Hrvatskom nastaviti kad Zagreb pristane na saradnju u provođenju arbitražne presude. Slovenski premijer Miro Cerar rekao je da je njegov hrvatski kolega Andrej Plenković u svom govoru prošle sedmice u New Yorku "išao preko… »

Bulj nazvao Vučića četnikom i zatražio ratnu odštetu od Srbije

Al Jazeera 27.09.2017
'Nema nam dostojanstva dok Hrvatska ne bude od Vučića zatražila ratnu odštetu od 45 milijardi eura', rekao je hrvatski zastupnik Miro Bulj. Zastupnik iz redova Mosta nezavisnih lista Miro Bulj predložio je u okviru rasprave u Hrvatskom saboru o… »

Srbija postala dio borbene grupe EU-a

Al Jazeera 27.09.2017
Srbija je postala dio borbene grupe Evropske unije HELBROC koju čine Rumunija, Bugarska, Kipar, Grčka i Ukrajina. Srbija je postala dio borbene grupe Evropske unije HELBROC koju čine Rumunija, Bugarska, Kipar, Grčka i Ukrajina. Notu o pristupanju… »

Todorić: 14 koraka pljačke Agrokora koje je odobrila Vlada

Al Jazeera 27.09.2017
Na optužbe Ivice Todorića koje iznosi na blogu hrvatski premijer rekao je da je za Vladu važno da nema zamjene teza. U objavi na blogu pod naslovom "14 koraka pljačke Agrokora koje je odobrila Vlada", drugoj u srijedu, Ivica Todorić, kako navodi… »

Vučić: Hrvatska otvara Pandorinu kutiju

Al Jazeera 27.09.2017
Vučić je rekao da je prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor Srbiji neprihvatljiv. Donošenje Zakona o hrvatskim braniteljima otvaranje je Pandorine kutije, smatra srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je u utorak navečer u… »

Hrvatska u vrhu EU-a po učenju stranih jezika

Al Jazeera 27.09.2017
Građani Hrvatske, s druge strane, nalaze se među najmanje zainteresovanim Evropljanima za kulturu. Hrvatska je u samom vrhu zemalja Evropske unije po učenju stranih jezika u osnovnim školama, ali je pri samom dnu u EU-u po zainteresovanosti za… »