Izvor: Beta arhiva vesti 27.09.2017

Stamatović: Srbija mora da podrži odluku Republike Srpske o vojnoj neutralnosti

Beta 27.09.2017
Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozdravio je danas najave da će Republika Srpska (RS) uskoro usvojiti Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i pozvao zvanični Beograd da podrži te namere umesto, kako je naveo, "žestokih… »

Prodavac na benzinskoj pumpi u Poljskoj ignorisao pljačkaša

Beta 27.09.2017
Prodavac na benzinskoj pumpi na zapadu Poljske ignorisao je pljačkaša koji mu je preteći nožem tražio da isprazni kasu i preda sav novac i tako se odbranio. Prodavac je po ulasku pljačkaša nastavio sa ledenim mirom da čita novine, a pljačkaš je… »

Makronova vlada novim budžetom smanjuje poreze i potrošnju

Beta 27.09.2017
U okviru budžetskih planova za narednu godinu vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona želi da nadoknadi smanjivanje poreza smanjenom potrošnjom i tako smanji deficit. Francuski budžet, danas predstavljen na sednici vlade, bazira se na… »

SAD uvodi porez od 220 odsto na kanadske avione Bombardije

Beta 27.09.2017
Američko ministarstvo trgovine najavilo je uvodjenje poreza od gotovo 220 odsto na kanadske avione Bombardije serije C, u potezu koji će verovatno povećati tenzije izmedju SAD i njenih saveznika Kanade i Velike Britanije. Prema sinoć objavljenoj… »

Mihajlović: Očekujemo pomoć UNOPS-a u daljem regionalnom povezivanju

Beta 27.09.2017
Ministarska gradjevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da je povezivanje Srbije i regiona državni interes i da očekuje pomoć i podršku u ostvarivanju tog cilja od Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS). Srbija očekuje nastavak saradnje… »

Šefovi Pentagona i NATO potvrdili podršku Avganistanu

Beta 27.09.2017
Američki ministar odbrane Džim Matis i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas su u Kabulu potvrdili da će nastaviti da podržavaju Avganistan i obećali da će učiniti sve da zemlja ponovo ne postane "utočište za medjunarodne teroriste". Oni… »

Terzić: Moramo ozbiljno da shvatimo utakmicu protiv Belorusije

Beta 27.09.2017
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić rekao je danas da je očekivao Češku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali da njegova ekipa mora ozbiljno da shvati duel protiv Belorusije ako želi da se plasira medju četiri najbolje ekipe… »

Milojević: Želimo da se prikažemo u najboljem svetlu u Kelnu

Beta 27.09.2017
Zvezda će u četvrtak gostovati Kelnu u drugom kolu Grupe H Lige Evropa. "Keln je imao fantastičnu prošlu sezonu, Bundesliga je jedna od najjačih u Evropi, pa i u svetu. Biće zanimljiva utakmica, pogotovo za nas, da vidimo kako ćemo reagovati na sve… »

Ajfelov toranj sutra obeležava 300 miliona poseta

Beta 27.09.2017
Ajfelov toranj sutra će zabeležiti 300 miliona poseta od kada je taj simbol Pariza otvoren 1889. godine. Svečanost će biti obeležena nizom koncerata i specijalnim svetlosnim efektima kreiranim specijalno za tu priliku, prenosi agencija Franc pres… »

Slovenački ambasador: Srbi kupuju u Sloveniji banke, hotele i aerodrome

Beta 27.09.2017
Ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič izjavio je danas u Nišu da postoji interesovanje slovenačkih investitora za dolazak u Srbiju, ali da je još veće interesovanje investitora iz Srbije za Sloveniju. "Vaši investitori imaju dosta ozbiljne… »