Izvor: Beta/Ekonomija arhiva vesti 27.09.2017

Srbija na listi Globalnog indeksa konkurentnosti napredovala za 12 mesta

Beta 27.09.2017
Srbija je napredovala za 12 mesta na listi Globalnog indeksa konkurentnosti za 2017. godinu koji objavljuje Svetski ekonomski forum, i zauzuma 78. mesto medju 138 zemalja, saopšteno je danas. Na prošlogodišnjoj listi Srbija je po konkurentnosti bila na… »

Matić: Kompanija Alibaba zainteresovana za otvaranje logističkog centra u Srbiji (VIDEO)

Beta 27.09.2017
Državna sekretarka u Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić izjavila je danas da kineske kompanije vide veliki strateški značaj za pozicioniranje u Srbiji, pre svega u oblasti e-trgovine i logistike i dodala da je kineska… »

Berzanski indeksi u plusu

Beta 27.09.2017
Berzanski indeksi na Vol stritu, kao i na većini svetskih berzi danas su u plusu pored spekulacija oko odluke Federalnih rezervi u vezi s kamatnim stopama i najave reforme poreskog sistema u SAD čime bi trebalo da budu smanjeni nameti. Pred kraj… »

Evro sutra 119,39 dinara

Beta 27.09.2017
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119,3921 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro danas košta 119,4324 dinara. Dinar će sutra prema evru biti jači za 3,2… »

Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla traže pomoć od Vučića i Brnabićeve

Beta 27.09.2017
Radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu, koji su posle uvodjenja stečaja proglašeni viškom, zatražili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić pomoć da se izbore za radnička prava. Oni navode da su na spisku otpuštenih… »

Brnabić: Vlada Srbije će podržati nove investicije Simensa u Srbiji

Beta 27.09.2017
Vlada Srbije razgovara sa kompanijom Simens o novim investicijama i spremna je da ih podrži, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić. Ona je na obeležavanju 130 godina poslovanja nemačke kompanije Simens u Srbiji kazala da je ta kompanija do sada sa… »

Ljajić: Prihodi od turizma skoro 1,2 milijarde evra (VIDEO)

Beta 27.09.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da će ova godina biti rekordna u turizmu i da se Srbija približava deviznom prilivu od 1,2 milijardi evra. On je na dodeli Turistističkog cveta, najviše nagrade u turizmu… »

Makronova vlada novim budžetom smanjuje poreze i potrošnju

Beta 27.09.2017
U okviru budžetskih planova za narednu godinu vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona želi da nadoknadi smanjivanje poreza smanjenom potrošnjom i tako smanji deficit. Francuski budžet, danas predstavljen na sednici vlade, bazira se na… »

Mihajlović: Očekujemo pomoć UNOPS-a u daljem regionalnom povezivanju

Beta 27.09.2017
Ministarska gradjevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da je povezivanje Srbije i regiona državni interes i da očekuje pomoć i podršku u ostvarivanju tog cilja od Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS). Srbija očekuje nastavak saradnje… »

Slovenački ambasador: Srbi kupuju u Sloveniji banke, hotele i aerodrome

Beta 27.09.2017
Ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič izjavio je danas u Nišu da postoji interesovanje slovenačkih investitora za dolazak u Srbiju, ali da je još veće interesovanje investitora iz Srbije za Sloveniju. "Vaši investitori imaju dosta ozbiljne… »