Izvor: BizLife arhiva vesti 27.09.2017

Vujović: Moguće i ove godine jednokratno povećanje plata i penzija

BizLife 27.09.2017
Foto: Beta Ministar finansija Srbije Dušan Vujović danas je izjavio da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarano o mogućem jednokratnom povećanju plata u javnom sektoru i penzija u 2017, a izvesno je da će povišica biti… »

Đilas još razmišlja o učešću na izborima u Beogradu

BizLife 27.09.2017
Foto: N1 screenshot Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu. Đilas je današnje izdanje „Danasa“ rekao da… »

Izložba slika Gaspara van Vitela otvorena u Beogradu

BizLife 27.09.2017
Foto: Banca Intesa Izložba slika Gaspara van Vitela (Gaspar van Wittel) iz umetničke kolekcije Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Banca Intesa, svečano je otvorena sinoć u Istorijskom muzeju Srbije u Beogradu. Ovaj… »

Češka Tatra ušla u 14. oktobar

BizLife 27.09.2017
Foto: screenshot Odbor poverilaca dozvolio najjačem biznismenu u vojnoj industriji Češke da postane vlasnik kruševačke fabrike 14. oktobar. Odbor poverilaca je dao saglasnost za prodaju imovine kruševačke fabrike kompaniji SCMG – 14. oktobar… »

Od EU 27,4 miliona evra za obrazovni sistem Srbije

BizLife 27.09.2017
Foto: Pixabay Ministarka evropskih integracija Srbije Jadranka Joksimović potpisala je sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom u Briselu 27,4 miliona evra vredan sporazum o podršci Evropske unije obrazovnom sistemu… »

Trampa će zbog ovoga „zavoleti“ firme i američka srednja klasa

BizLife 27.09.2017
Foto: Beta/AP_Evan Vucci Američki predsednik Donald Tramp predložio je najveće promene u poreskom sistemu u poslednje tri decenije, za koje tvrdi da bi donele veliko olakšanje Amerikancima srednje klase. Trampov plan predviđa da se srežu porezi za… »

Preti im „crna lista“ zbog poslovanja s jevrejskim naseljima

BizLife 27.09.2017
Foto: Pixabay Komesar za ljudska prava Ujedinjenih nacija poslao je pismo na adrese 150 kompanija u Izraelu i širom sveta, upozorivši ih da će dospeti na crnu listu onih koje posluju s jevrejskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali i anektiranom… »

Skanija kažnjena sa 880 miliona evra

BizLife 27.09.2017
Foto: FB_Scania Evropska komisija je kaznila proizvođača kamiona Skaniju (Scania) sa 880 miliona evra zbog udruživanja u kartel radi dogovaranja cena, zbog čega su ostala četiri njegova člana već kažnjena sa ukupno 2,9 milijarde evra. Kako je… »

130 godina Simensa u Srbiji: U planu nove investicije

BizLife 27.09.2017
Foto: screenshot Vlada Srbije razgovara sa kompanijom Simens o novim investicijama i spremna je da ih podrži, izjavila je premijerka Ana Brnabić na obeležavanju 130 godina poslovanja nemačke kompanije u Srbiji. Ona je kazala da je ta kompanija do sada… »

Niskotarifni prevoznik razvija električne avione

BizLife 27.09.2017
Foto: EasyJet Niskobudžetni avioprevoznik Izidžet (EasyJet) radi na razvoju električnih aviona koje bi mogao da uvrsti u svoju flotu u narednoj deceniji, saopštila je te kompanija. Izidžet i američka kompanije Rajt elektrik (Wright Electric) rade na… »