Izvor: Blic arhiva vesti 27.09.2017

Haos u Skupštini: Maja Gojković vikala na Svetislavu Bulajić, Radulovića udaljila na 20 dana (video)

Blic 27.09.2017
U Skupštini nastao pravi haos jer je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Predsednica parlamenta oštro kritikovala službe. Maja Gojković najpre je bila veoma neprijatna prema generalnoj sekretarki Narodne… »

Potvrđeno pisanje "Blica": Miškoviću ponovo sude za pomaganje pri utaji poreza

Blic 27.09.2017
Miroslavu Miškoviću (72), vlasniku “Delte” ponovo će se suditi za navodno pomaganje sinu da utaji porez čime je potvrđeno pisanje "Blica". Apelacioni sud u Beogradu danas je saopštio da potvrdio oslobađajući deo presude Specijalnog suda ocu i… »

Irački premijer odbacio upotrebu sile u Kurdistanu

Blic 27.09.2017
Irački premijer Hajder el-Abadi odbacio je danas mogućnost upotrebe sile u sporu vlade sa kurdskim regionom u kom je održan referendum o nezavisnosti koji nisu priznali ni Bagdad ni susedne zemlje. El-Abadi je poslanicima rekao da će "sprovesti… »

Sačekuša u centru Vranja: Brat Saše Cvetanovića, plaćenika koji je ubio Nikolu Bojovića, likvidiran sa 30 metaka u…

Blic 27.09.2017
Jugoslav Cvetanović (31), rođeni brat Saše Cvetanovića osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, ubijen je sinoć u sačekuši u Ulici Stefana Prvovenčanog u Vranju, potvrđeno je "Blicu". - U Vranju je noćas u Ulici Stefana Prvovenčanog ubijen… »

Usvojen Zakon o visokom obrazovanju, za budzet 48 ESP bodova

Blic 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o visokom obrazovanju, koji predviđa da je uslov za rangiranje za upis u narednu studentsku godinu na teret budžeta 48 ESP bodova. Takođe, zakon predviđa formiranje Saveta poslodavaca na svakoj… »

Vujović: Povećanje plata i penzija biće značajno, cifre krajem oktobra

Blic 27.09.2017
Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio danas će povećanje plata i penzija biti značajno i da će krajem oktobra biti objavjene i konkretne cifre. - To je najteže pitanje i ono je već dugo na dnevnom redu. Plate i penzije vrlo pažljivo… »

Matis i Stoltenberg stigli u Kabul, dočekale ih rakete ispaljene na aerodrom

Blic 27.09.2017
Islamska država je preuzela odgovornost za današnje raketiranje oblasti u blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu, što se dogodilo samo nekoliko časova nakon što je u avganistansku prestonicu stigli američki ministar odbrane Džejms Matis i… »

DSS: Predsednik Srbije da objasni izjavu o članstvu Kosova u UN

Blic 27.09.2017
Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti šta su stavovi Srbije po pitanju Kosova i Metohije. DSS se u saopštenju poziva na zvaničnu informaciju pres centra predsednika, prema kojoj je… »

Eksplozije u Ukrajini: Odjeknulo nekoliko detonacija u skladištu municije, usledio požar

Blic 27.09.2017
U najvećem vojnom skladištu municije u Ukrajini, u blizini grada Vinica, izbio je požar posle čega je usledila serija eksplozija zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore vazdušni prostor u radijusu od 50 kilometara i evakuišu stanovništvo… »

Đilas: Još razmišljam da li da se kandidujem za gradonačelnika Beograda

Blic 27.09.2017
Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu. Đilas je za Danas rekao da još nije doneo odluku da li da se… »