Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 27.09.2017

Dodik i Pupovac: Podrška izradi deklaracije o pravima i zaštiti Srba u regionu

Blic 27.09.2017
Aktuelna politička i ekonomska situacija u RS i Hrvatskoj, sa posebnim akcentom na izgradnju infrastrukturnih objekata, koji povezuju Srpsku i Hrvatsku, bile su dominantne teme sastanka predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika i predsednika Srpskog… »

Temperatura do 24 stepena: Sutra u BiH pretežno oblačno s kišom mestimično

Blic 27.09.2017
Pretežno oblačno vreme sa slabom, povremenom kišom u centralnim, istočnim i severoistočnim područjima, preovladavaće sutra u Republici Srpskoj i FBiH. Tokom popodneva u severnim i zapadnim krajevima doći će do postepenog razvedravanja, a na jugu… »

Tišinu prekidali jecaji: Sahranjen mladić koji je poginuo u stravičnoj nesreći kod Ilijaša

Blic 27.09.2017
Amir Alić (24), koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak dogodila na deonici brze ceste Ilijaš – Visoko, sahranjen je danas na Gradskom groblju Vlakovo. Brojni prijatelji i članovi porodice oprostili su se od… »

Sestra dečaka ubijenog 1992. u Zvorniku: Svi su govorili da ga je Elfeta Veseli ubila iz osvete

Blic 27.09.2017
Svedok Tužilaštva BiH Slađana Crkvenjaš izjavila je u Sudu BiH da su komšije muslimani u više navrata kazali njenom ocu da je njenog brata Slobodana Stojanovića ubila Elfeta Veseli - ćerka šumara, Albanka iz Vlasenice. U nastavku suđenja Sakibu… »

Sarajevo: U blizini Narodnog pozorišta pronađen stabilizator, a ne granata

Blic 27.09.2017
Predmet koji su arheolozi danas pronašli na lokalitetu arheološkog parka Kalin hadži-Alijine džamije nije neeksplodirana granata, kako se prvobitno mislilo, nego stabilizator granate TS 120 milimetara, takozvani rep, potvrdila je portparol Federalne… »

Bezobrazno: Tužilaštvo BiH traži produženje roka za procesuiranje ratnih zločina: Zverstva nad Srbima trunu u fiokama

Blic 27.09.2017
Tužilaštvo BiH već duže od decenije u fiokama čuva više od 600 najsloženijih predmeta ratnih zločina. Iako je Savet ministara BiH još 2008. godine usvojio Državnu strategiju za rad na predmetima ratnih zločina kojom je, između ostalog, bilo… »

Ulični prodavci zauzimaju najprometnije lokacije u Sarajevu: Robu izlažu i na parkiranim automobilima

Blic 27.09.2017
Ulični prodavci mogu se videti skoro pa na svakom ćošku u BiH. Prodaju odeću, obuću, hranu…. Ljudi su zbog nedostatka posla i loše ekonomske situacije prinuđeni da se snalaze na sve moguće načine, kako bi zaradili koju marku za sebe i svoju… »

Drogu krila u vagini: Optuženi dileri iz akcije “Sala”, heroin pronašao ginekolog

Blic 27.09.2017
Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu dobojskog Okružnog javnog tužilaštva protiv petoro dilera heroina koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Sala". U akciji koju su organizovali Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, PU Doboj… »

Javašluk u Parlamentarnoj skupštini BiH: Plate im ne umanjuju ni pfenig kada ne rade

Blic 27.09.2017
Kada poslanik u nemačkom parlamentu izostane jedan dan s posla, mora da ima debelo pokriće za to. U Parlamentarnoj skupštini BiH dovoljno je samo da poslanik obavesti sekretaricu da neće doći na posao i da mu plata ne bude ni za pfenig umanjena. Oko… »

Inicijativa: Bošnjaci traže stare nazive u Banjaluci: Menjanje ulica je izborna kampanja

Blic 27.09.2017
Inicijativa poslanika Admira Čavke da se u Banjaluci vrate stari nazivi ulica i naselja, još jednom je podelila građane, ali ne i Gradsku upravu, gde, po svemu sudeći, smatraju da se radi samo o preidzbornom triku. U Banjaluci je od rata promenjeno… »