Izvor: Blic/Beograd arhiva vesti 27.09.2017

Konkurs za izgled spomenika Stefanu Nemanji, prva nagrada 50.000 evra

Blic 27.09.2017
Međunarodni konkurs za izradu rešenja spomenika Stefanu Nemanji, utemeljivaču srpske državnosti, raspisan je danas, a konačni izgled mogao bi da se zna do 15. marta, najavljeno je u Upravi grada. Kada konačni izgled monumenta bude poznat, biće… »

Masovna tuča kod Osnovne škole: Okupili se bivši i sadašnji đaci, jednom učeniku (14) razbijena arkada

Blic 27.09.2017
Jedan dečak (14) povređen je u tuči koja se dogodila nadomak Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici, potvrđeno je "Blicu" u Hitnoj pomoći. - Do incidenta je došlo nešto pre 14.30, a povređeno dete prebačeno je u Urgentni centar - kažu u Hitnoj… »

Otvoren 15. festival stvaralaštva starijih "Zlatno doba"

Blic 27.09.2017
Gradonačelnik Siniša Mali svečano je danas u Starom dvoru otvorio 15. festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba”. On je pozdravio goste na ovoj manifestaciji napominjući da mnoge od njih prepoznaje jer je imao priliku da ih viđa u protekle tri… »

Kolone na Gazeli, Brankovom mostu, u Terazijskom tunelu...

Blic 27.09.2017
Popodnevni špic je uveliko počeo te i ovog radnog dana treba izbegavati Gazelu, Brankov most, Terazijski tunel, Bulevar Mihajla Pupina i Takovsku ulicu. Gužve u saobraćaju čini se ne prestaju da zadaju glavobolju Beograđanima, ali i svima onima koji… »

Mirna noć u Beogradu, bez saobraćajnih nezgoda

Blic 27.09.2017
U Beogradu se sinoć nije dogodila nijedna saobraćajna nesreća, ali je Hitna pomoć ipak imala pune ruke posla - 98 intervencija od čega 15 na javnom mestu, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Za pomoć su se prema njenim rečima… »

Pravni fakultet dobio dve nove sale i osam kabineta

Blic 27.09.2017
Povodom Krstovdana, slave Pravnog fakulteta, otvoreno je nekoliko novih učionica i kabineta na ovoj visokoškolskoj ustanovi, a svečanosti su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković i… »

Novi dom za napuštene mališane: Beba i dvogodišnjak koje su roditelji ostavili na ulici smešteni u Zvečansku

Blic 27.09.2017
Dvoje mališana napuštenih juče popodne na ulici na Karaburmi zbrinuti su u bolnici i nakon toga su prevezeni u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Beba od nekoliko meseci i vidno zapušteni dvogodišnjak pronađeni su u… »

Sudar autobusa i cisterne na Batajničkom drumu

Blic 27.09.2017
Autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 73 i cisterna sudarili su se danas oko 18.30 sati na Batajničkom drumu u blizini naselja Nova Galenika. - Do sudara je došlo kada je cisterna sustigla naš autobus. Srećom nema povređenih - kaže… »

Policija snima i sa nadvožnjaka: Vožnju zaustavnom trakom na auto-putu "love" i kamere

Blic 27.09.2017
Vozače koji pokušaju da prekrate put tokom saobraćajnog špica zaustavnom trakom na autoputu, dočekaće paprene kazne. Policijske kamere su juče bile na Dušanovačkom mostu, a danas su viđene na nadvožnjaku kod "Beogradske arene". Velike gužve… »

Gužve u gradu: "Samo lagano, kad dođem kući mogu odmah da krenem na posao"

Blic 27.09.2017
Velike saobraćajne gužve i danas se beleže na mnogim saobraćajnicama, kako u centru grada, tako i na periferiji. Samo lagano, kad stignem kuci mogu odmah da krenem na posao. Posto sutra radim drugu, pa da ne kasnim... pic.twitter.com/sEZzatdsyq—… »