Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 27.09.2017

Haos u Skupštini: Maja Gojković vikala na Svetislavu Bulajić, Radulovića udaljila na 20 dana (video)

Blic 27.09.2017
U Skupštini nastao pravi haos jer je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Predsednica parlamenta oštro kritikovala službe. Maja Gojković najpre je bila veoma neprijatna prema generalnoj sekretarki Narodne… »

Usvojen Zakon o visokom obrazovanju, za budzet 48 ESP bodova

Blic 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o visokom obrazovanju, koji predviđa da je uslov za rangiranje za upis u narednu studentsku godinu na teret budžeta 48 ESP bodova. Takođe, zakon predviđa formiranje Saveta poslodavaca na svakoj… »

DSS: Predsednik Srbije da objasni izjavu o članstvu Kosova u UN

Blic 27.09.2017
Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti šta su stavovi Srbije po pitanju Kosova i Metohije. DSS se u saopštenju poziva na zvaničnu informaciju pres centra predsednika, prema kojoj je… »

Đilas: Još razmišljam da li da se kandidujem za gradonačelnika Beograda

Blic 27.09.2017
Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu. Đilas je za Danas rekao da još nije doneo odluku da li da se… »

Stefanović: Velika diplomatska pobeda, sprečili ulazak Kosova u Interpol

Blic 27.09.2017
Srbija je srpečila pristupanje nepriznate republike Kosovo Interpolu na današnjoj sednici te organizacije, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović je ovu informaciju objavio na svom tviter nalogu. Велика… »

Matematika odlučuje: Dačić: Stvar procene idemo li na beogradske izbore sa SNS ili ne

Blic 27.09.2017
Umesto politike matematika će presuditi i rešiti jednu od većih nepoznanica nastupajućih beogradskih izbora: u kom sastavu će socijalisti ili naprednjaci izaći na izbore. Tako bar kaže šef SPS Ivica Dačić. Osim termina održavanja izbora, dileme… »

Mali: Ostavka samo u slučaju prevremenih izbora

Blic 27.09.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će ostavku najverovatnije podneti pre isteka mandata, uz opasku da je njegova jučerašnja izjava na tu temu u pojedinim medijima pogrešno interpretirana. To što je juče rekao, objašnio je… »

Rami i Haradinaju neobjašnjivo što Srbija koči Kosovu na putu u Unesko

Blic 27.09.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj boravi danas u prvoj poseti Tirani od preuzima te funkcije, gde se sastao sa najvišim zvaničnima Albanije, premijerom Edi Ramom, predsednikom Ilirom Metom i predsednikom albanskog parlamenta. Rama i Haradinaj rekli su… »

Hrvatski poslanik nazvao Vučića četnikom i od Srbije zatražio 45 milijardi evra odštete

Blic 27.09.2017
Poslanik opozicionog Mosta u hrvatskom Saboru Miro Bulj predložio je, u okviru rasprave o Predlogu zakon o braniteljima, da se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojeg je, inače, nazvao četnikom, zatraži ratna odšteta od 45 milijardi evra, pa… »

Dačić i gradonačelnik Saragose: Otvaranje Konzulata će dodatno unaprediti saradnju

Blic 27.09.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i gradonačelnik Saragose Pedro Sentisteve Roće saglasili su se da će današnje otvaranje Počasnog konzulata u tom gradu dodatno unaprediti saradnju Saragose i Aragona sa Srbijom. Dačić je danas u… »