Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 27.09.2017

Podrška vlade Srbije: Rehabilitacioni centar "Zlatar" biće obnovljen

Blic 27.09.2017
Nova Varoš bila je na daleko poznata po zdravstvenom turizmu, međutim nakon zatvaranja Rehabilitacionog centra “Zlatar” ovaj vid turizma je polako pao u zaborav. Ako je suditi prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Berislava Vekića… »

Novi trijumf niškog kik boksera: Novak Radulović treći put šampion Balkana

Blic 27.09.2017
Najbolji niški kik bokser Novak Radulović, treći put je postao seniorski šampion Balkana, u kategoriji do 71 kilograma, nakon ubedljivih pobeda na upravo završenom prvenstvu u Bijelom Polju u Crnoj Gori (22 - 24. septembra). Posebno je bio atraktivan… »

Akcija za spas svetinje: Srbi i Bošnjaci obnavljaju crkvu

Blic 27.09.2017
Crkva posvećena Svetom Blagoveštenju u Štitkovu kod Nove Varoši sagrađene je pre 150 godina na temeljima manastira knezova Raškovića koga su početkom 19. veka spalili Turci. Obnovu crkve, koju decenijama nagriza vlaga, pomoglo je oko 400… »

Počela manifestacija: "Stop!Svi na sport" Đačka takmičenja i druženje sa policijom

Blic 27.09.2017
Više od 200 učenika iz 24 osnovne škole sa područja Nišavskog okruga započeli su u Nišoj Banji dvodnevno takmičenje u sklopu akcije „Stop!Svi na sport“ koju tradicionalno organizuju Policijska uprava Niš, Sportski savez grada Niša i niška… »

Projekat “Prepoznavanje”: Saradnja umetnika iz manjih sredina

Blic 27.09.2017
U Ribarskoj Banji u toku je realizacija projekta “Prepoznavanje 4” u kojem učestvuju umetnici iz Kraljeva, Čačka, Niša, Podgorice i Kruševca. - Projekat “Prepoznavanje” je posvećen uspostavljanju i promovisanju partnerske saradnje galerija i… »

Planine kod Požege zaštićene od požara: Kako je Čerčilova "zelena boginja" stigla u Srbiju

Blic 27.09.2017
Ne beše, srećom, suđeno Čerčilovoj "zelenoj boginji" da gasi London od Hruščovljevih atomskih bombi, a kasnije istruli na jednoj engleskoj njivi, već je, evo, šest decenija stara, u podbrđu Divčibara, čuva šume i livade od požara. U… »