Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 27.09.2017

Irački premijer odbacio upotrebu sile u Kurdistanu

Blic 27.09.2017
Irački premijer Hajder el-Abadi odbacio je danas mogućnost upotrebe sile u sporu vlade sa kurdskim regionom u kom je održan referendum o nezavisnosti koji nisu priznali ni Bagdad ni susedne zemlje. El-Abadi je poslanicima rekao da će "sprovesti… »

Matis i Stoltenberg stigli u Kabul, dočekale ih rakete ispaljene na aerodrom

Blic 27.09.2017
Islamska država je preuzela odgovornost za današnje raketiranje oblasti u blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu, što se dogodilo samo nekoliko časova nakon što je u avganistansku prestonicu stigli američki ministar odbrane Džejms Matis i… »

Eksplozije u Ukrajini: Odjeknulo nekoliko detonacija u skladištu municije, usledio požar

Blic 27.09.2017
U najvećem vojnom skladištu municije u Ukrajini, u blizini grada Vinica, izbio je požar posle čega je usledila serija eksplozija zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore vazdušni prostor u radijusu od 50 kilometara i evakuišu stanovništvo… »

Pucnjava u Meksiku: U napadu na rehabilitacioni centar - 14 mrtvih, osam povređenih (video)

Blic 27.09.2017
Najmanje 14 osoba je ubijeno, a osam ranjeno u napadu oružane grupe na rehabilitacioni centar za lečenje narkomanije na severu Meksika, saopštila je danas policija. Kako se navodi, naoružana grupa je sinoć upala u rehabilitacioni centar "Ujedinjene… »

Uprkos protivljenju Izraela: Palestina i Solomonska ostrva nove članice Interpola

Blic 27.09.2017
Interpol je danas prihvatio aplikaciju Palestinskih vlasti da se pridruže ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji, uprkos žestokom protivljenju Izraela, prenosi AFP. Članica Interpola postala su i Solomonska ostrva, saopštio je Interpol na svom… »

Treslo se do tokija: Snažan zemljotres pogodio severoistok Japana

Blic 26.09.2017
Zemljotres, koji je prema prvim podacima bio jačine šest stepeni po Rihterovoj skali, pogodio je severoistočni Japan u sredu ujutru po lokalnom vremenu. Za sada nema podataka o eventualnoj šteti ili povredama, niti rizika od cunamija. Japanska… »

Tvrdio je da je lažnim vestima doveo Trampa na vlast, a sada je nađen mrtav

Blic 27.09.2017
Vodeći pisac lažnih vesti na internetu tokom prošlogodišnje kampanje za predsedničke izbore u SAD, Pol Horner (38), koji je tvrdio da je Donald Tramp postao američki predsednik zahvaljujući njemu, nađen je mrtav u domu na periferiji Feniksa, a… »

"Mlako: 'Ne' može Da znači 'Da'" Reditelj silovao studentkinju, sud ga oslobodio uz sramotno obrazloženje

Blic 27.09.2017
Viši sud u Nju Delhiju oslobodio je filmskog reditelja Mahmuda Farukija optužbe za silovanje američke studentkinje. Faruki je prošle godine osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja studentkinje Univerziteta Kolumbija. Žrtva tvrdi da mu je… »

Maduro o Americi: "Besramno nam preti najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo, vojska da se spremi"

Blic 27.09.2017
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je vojsku da spremi oružje za odbranu zemlje dodatno zaoštravajući retoriku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. "Besramno nam preti najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo i mi smo u obavezi da… »

Ko će pre da se iseli iz svoje zemlje - Srbi ili Hrvati?

Blic 27.09.2017
Nekoliko poslednjih nekoliko godina iz Hrvatske se najmanje 172.000 stanovnika iselilo u šest evropskih država - Nemačku, Austriju, Irsku, Italiju, Švedsku i Norvešku. Ako se uzmu u obzir i ostale, ta cifra je oko 200.000 ljudi, navodi portal. Te… »