Izvor: Danas arhiva vesti 27.09.2017

Raduloviću mera udaljenja 20 dana

Danas 27.09.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je danas četvrtu opomenu šefu Poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću, čime mu je zabranjeno da prisustvuje u narednih 20 dana sednicama parlamenta. Gojković je u prepodnevnom delu sednice… »

Ukinuta osuđujuća presuda Miškoviću

Danas 27.09.2017
Apelacioni sud u Beogradu je jednoglasno potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je Miroslav Mišković oslobođen od optužbe da je, kao saizvršilac, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok je prvostepena ukinuta i predmet… »

Kurdi proglasili pobedu na referendumu o nezavisnosti

Danas 27.09.2017
Predsednik iračkog Kurdistana Masud Barzani proglasio je večeras pobedu na neobavezujućem referendumu o nezavisnosti i pozvao na dijalog sa Bagdadom, koji je izjašnjavanje građana odbacio kao neustavno. Umesto maltretiranja, počnimo dijalog u ime… »

Pobeda Lajovića, poraz Troickog u Čengduu

Danas 26.09.2017
Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u kineskom Čengduu, pošto je pobedio Španca Adrijana Menendez-Maseirasa - 2:0 (6:3, 7:6). Lajovića u drugom kolu turnira čeka još jedan Španac Albert Ramos-Vinjolas, koji je postavljen za drugog… »

Završena rasprava o zakonima o obrazovanju

Danas 27.09.2017
Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu u načelu i pojedinostima o predlozima Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja i Zakona o visokom obrazovanju, a glasanje je zakazano za 17 sati. Zasedanje je obeležio veliki broj podnetih… »

Raketni napad na aerodrom u Kabulu

Danas 27.09.2017
Najmanje petoro civila je ranjeno u raketnom napadu na međunarodni aerodrom u Kabulu tokom posete američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa i generalnog sekretar NATO Jensa Stoltenberga, javio je AP. Portparol Talibana Zabihula Muđahid je preuzeo… »

Vujović: Srbija ne ide u recesiju

Danas 27.09.2017
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da nema mogućnosti da Srbija ide u recesiju i da su sve priče o tome u medijima "konstrukcija". Sledeće godine će biti siguran privredni rast od 3,5 - 4 odsto, rekao je Vujović na konferenciji za… »

Vučić: Spremni smo za jačanje političkog dijaloga

Danas 27.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije. Predsednik Vučić zahvalio je predstavnicima Doma lordova na interesu… »

Đilas: Još razmišljam o kandidaturi na gradskim izborima

Danas 27.09.2017
* Kod Jankovića, Jeremića i Šutanovca navodno postoji volja za razgovorom sa bivšim gradonačelnikom. Narednih dana očekuje se novi krug razgovora opozicionih lidera oko saradnje na predstojećim beogradskim izborima, saznaje Danas od izvora u… »

Stefanović: Samo članice UN u Interpolu

Danas 27.09.2017
Srbija smatra da samo članice Ujedinjenih nacija mogu da traže prijem u Interpol, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na zasedanju Generalne skupštine te organizacije u Pekingu. Pozicija Srbije po pitanju članstva u… »