Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 27.09.2017

Bilgič: Posle utakmice sa Fenerbahčeom svi će znati za Čačka

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Čačak - Posle utakmice sa Fenerbahčeom, svi će znati sa Čačak, izjavio je danas ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič tokom razgovora sa gradonačelnikom Čačla Milunom Todorovićem. Glas zapadne Srbije… »

Borac - Fenerbahče (kraj 81:93)

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Čačak - Košarkaši čačanskog Borca poraženi su večeras u prijateljskoj utakmici od ekipe istanbulskog Fenerbahčea rezultatom 81:93 (16:26, 23:21, 30:18, 12:28). Publika, koja je do poslednjeg mesta ispunila halu Borac, gromoglasnim aplauzom… »

Bajina Bašta ne zaboravlja velikog duhovnika

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Bajina Bašta - Nekadašnjem poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Pavlu, koji je deo monaškog života, 1949-1955. godine, proveo u manastiru Rača, nedaleko od Bajine Bašte, žitelji gradića na Drini odužiće se na dostojan način… »

Vlada Srbije “reanimira” Rehabilitacioni centar Zlatar

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Nova Varoš - Varošica podno Zlatara bila je na daleko poznata po zdravstvenom turizmu, međutim nakon zatvaranja Rehabilitacionog centra “Zlatar” ovaj vid turizma je polako pao u zaborav. Ako je suditi prema rečima državnog sekretara u… »

Danas je Krstovdan

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Krstovdan je veliki pravoslavni praznik koji obeležava Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, dan kada je pronađen i iskopan Časni krst na Golgoti i dan kada je vraćen iz Persije u Jerusalim. Ovaj praznik se još zove i Vozdviženje Časnog krsta… »

Drva skuplja nego ikad

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Ulazak u jesen i pad temperature naterali su brojne domaćine u Srbiji da podlože prve vatre u svojim kućama. To je bio i signal prodavcima ogreva da odmah podignu cene, pa je tako u gradu na Kolubari znatno poskupelo ogrevno drvo, te kubik, s prevozom… »

Na današnji dan planula Hadži Prodanova buna

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Na Krstovdan, godišnjicu gušenja Prvog srpskog ustanka, planula je buna Hadži Prodana Gligorijevića kod manastira Trnave, na obroncima Jelice, u tadašnjoj požeškoj nahiji. Na tom sastanku bili su prisutni, pored Hadži Prodana, Iguman Pajsije… »

Novičić: Laž je da je vršen pritisak na mene, radimo bolje nego ikada

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Čačak – Nikakve pritiske nisam trpeo od Andreja Vučića, zlobni ljudi koji nemaju ništa drugo da rade izmišljaju takve stvari, rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije vlasnik “Uniprometa” Milisav Novičić. ,,Imam odličnu saradnju sa… »

Milošević: Angio sala do 1. decembara

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Čačak - U Opštoj bolnici trenutno se rade dva kapitalna projekta, angio sala i porodilište, rekao je za Glas zapadne Srbije direktor bolnice dr Radoslav Milošević. “Mislim da se u narednih 50 godina neće tako krupne stvari raditi u ovoj ustanovi… »

Kurir: Moguća Vulinova smena, vojsku će predvoditi Marija Obradović

Glas Zapadne Srbije 27.09.2017
Premijerka Ana Brnabić uskoro će, zbog brojnih afera u javnosti, najverovatnije pokrenuti smenu Aleksandra Vulina s mesta ministra odbrane, piše u listu Kurir. Prema Kurirovim saznanjima šef Pokreta socijalista zbog brojnih afera verovatno više neće… »