Izvor: Insajder arhiva vesti 27.09.2017

Skupština: Opomene poslanicima DS, isključenje Radulovića, vika na sekretarku

Insajder 27.09.2017
Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja, ali odmah na početku sednice izrečena po jedna opomena poslanicima Demokratske stranke (DS) Radoslavu Milojičiću i Aleksandri Jerkov… »

Vujović: Moguće jednokratno povećanje plata i penzija ove godine

Insajder 27.09.2017
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarano o mogućem jednokratnom povećanju plata u javnom sektoru i penzija u 2017. On je rekao i da je izvesno da će povišica biti… »

Beogradski izbori: Đilas još razmišlja o kandidaturi, Dačić o matematici, DS za sinergiju

Insajder 27.09.2017
Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu, dok je predsednik SPS Ivica Dačić rekao da će o tome hoće li na… »

Vučić o presudi Miškoviću: Evo vam tajkuni, neka vode državu

Insajder 27.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagujući na oslobađajuću presudu Apelacionog suda u slučaju Miroslava Miškovića je izjavio za Novosti: „Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno“. Miroslav… »

Direktor OŠ „Svetozar Miletić“ se povlači: Cilj sam bio samo ja

Insajder 27.09.2017
Đaci OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu koji nisu krenuli u novu školsku godinu zbog protesta jer ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o razrešenju direktora škole, Miroljuba Mosurovića, od četvrtka kreću na nastavu… »

Usvojen Zakon o visokom obrazovanju, opozicija smatra da ministar dobija prevelika ovlašćenja

Insajder 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o visokom obrazovanju koji, između ostalog, predviđa da akreditaciju fakulteta obavlja Nacionalno akreditaciono telo. Proces akreditacije do sada je obavljala Komisija za akreditaciju. Poslanici opozicije… »

Skupština usvojila Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

Insajder 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a nijedan od više stotina podnetih amandmana opozicije nije prihvaćen. Opozicija je između ostalog predlagala besplatne udžbenike, a kritikovali su između ostalog i to… »

Tramp: Fejsbuk je protiv mene

Insajder 27.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je društvena mreža Fejsbuk protiv njega zbog odluke da kongresnoj komisiji obezbedi materijale o navodnom ruskom mešanju u prošlogodišnje predsedničke izbore. Tramp je objavio na Tviteru da je Fejsbuk… »

UN upozorile 150 kompanija zbog poslovanja s jevrejskim naseljima na palestinskim teritorijama

Insajder 27.09.2017
Komesar za ljudska prava UN poslao je pismo na adrese 150 kompanija u Izraelu i širom sveta, upozorivši ih da će dospeti na crnu listu onih koje posluju s jevrejskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali i anektiranom istočnom Jerusalimu, prenose… »

Sindikat: Stečaj paraćinske Staklare namešten

Insajder 27.09.2017
Radnici Srpske fabrike stakla iz Paraćina zatražili su danas od predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da utiču na stečajnog upravnika da uloži žalbu Apelacionom sudu na rešenje o stečaju. Predsednik Samostalnog sindikata Hemije… »