Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 27.09.2017

Skupština: Opomene poslanicima DS, isključenje Radulovića, vika na sekretarku

Insajder 27.09.2017
Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja, ali odmah na početku sednice izrečena po jedna opomena poslanicima Demokratske stranke (DS) Radoslavu Milojičiću i Aleksandri Jerkov… »

Beogradski izbori: Đilas još razmišlja o kandidaturi, Dačić o matematici, DS za sinergiju

Insajder 27.09.2017
Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu, dok je predsednik SPS Ivica Dačić rekao da će o tome hoće li na… »

Vučić o presudi Miškoviću: Evo vam tajkuni, neka vode državu

Insajder 27.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagujući na oslobađajuću presudu Apelacionog suda u slučaju Miroslava Miškovića je izjavio za Novosti: „Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno“. Miroslav… »

Direktor OŠ „Svetozar Miletić“ se povlači: Cilj sam bio samo ja

Insajder 27.09.2017
Đaci OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu koji nisu krenuli u novu školsku godinu zbog protesta jer ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o razrešenju direktora škole, Miroljuba Mosurovića, od četvrtka kreću na nastavu… »

Usvojen Zakon o visokom obrazovanju, opozicija smatra da ministar dobija prevelika ovlašćenja

Insajder 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o visokom obrazovanju koji, između ostalog, predviđa da akreditaciju fakulteta obavlja Nacionalno akreditaciono telo. Proces akreditacije do sada je obavljala Komisija za akreditaciju. Poslanici opozicije… »

Skupština usvojila Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

Insajder 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a nijedan od više stotina podnetih amandmana opozicije nije prihvaćen. Opozicija je između ostalog predlagala besplatne udžbenike, a kritikovali su između ostalog i to… »

Tramp: Fejsbuk je protiv mene

Insajder 27.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je društvena mreža Fejsbuk protiv njega zbog odluke da kongresnoj komisiji obezbedi materijale o navodnom ruskom mešanju u prošlogodišnje predsedničke izbore. Tramp je objavio na Tviteru da je Fejsbuk… »

UN upozorile 150 kompanija zbog poslovanja s jevrejskim naseljima na palestinskim teritorijama

Insajder 27.09.2017
Komesar za ljudska prava UN poslao je pismo na adrese 150 kompanija u Izraelu i širom sveta, upozorivši ih da će dospeti na crnu listu onih koje posluju s jevrejskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali i anektiranom istočnom Jerusalimu, prenose… »

Sindikat: Stečaj paraćinske Staklare namešten

Insajder 27.09.2017
Radnici Srpske fabrike stakla iz Paraćina zatražili su danas od predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da utiču na stečajnog upravnika da uloži žalbu Apelacionom sudu na rešenje o stečaju. Predsednik Samostalnog sindikata Hemije… »

Kurdska izborna komisija: Za nezavisnost Kurdistana glasalo 92 odsto izašlih

Insajder 27.09.2017
Izborna komisija Kurdistana saopštila je danas da je više od 92 odsto izašlih na referendumu glasalo za nezavisnost Kurdistana od Iraka. Šef izborne komisije Hendrin Mohamed rekao je na konferenciji za novinare da je za nezavisnost glasalo 92,73… »