Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 27.09.2017

Cerar pobesneo na hrvatskog kolegu: Plenković prevršio svaku meru u Njujorku!

Kurir 27.09.2017
Premijer Slovenije Miro Cerar ocenio je da je njegov hrvatski kolega Andrej Plenković u prošlonedeljnom govoru u Njujorku "prevršio svaku meru", pa je zato bio primoran da otkaže njihov dogovoreni sastanak u sredu u Zagrebu. U razgovoru za RTV… »

Drama u beranama: Upao u hotel s okidačem u ruci i vikao Alahu akbar

Kurir 27.09.2017
Igor Šćekić, menadžer hotela "Berane" prijavio je da je nepoznati muškarac juče ušao u hol hotela uzvikujući "Alahu akbar, ovo je Alahova zemlja", držeći u ruci predmet nalik na okidač ekplozivne naprave. Postupajući po ovoj prijavi policijski… »

Oliver odlazi u Nemačku i ima srceparajuću poruku za vlast: Tri puta sam zaplakao na stanici gledajući roditelje i curu…

Kurir 27.09.2017
Oliver Magdić iz Slavonije, koji odlazi da traži posao u Nemačkoj, odlučio je da hrvatskoj vladi na Fejsbuku objasni šta ga je nateralo na to. U svojoj objavi napisao je kako odlazi jer u njegovoj struci nema posla, a dodao je i kako je ranije radio… »

(Video) Slučaj ubistva srpskog dečaka: Žena monstrum pustila suzu u sudu, pa nastavila da se smeje

Kurir 27.09.2017
Drastičnom izmenom iskaza dva svedoka Tužilaštva BiH, nastavljeno je suđenje Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli, zbog ubistva 12-ogodišnjeg Slobodana Stojanovića 1992. godine u Kamenici kod Zvornika. Izet Karić i Abdul-gafar Alihodžić do 2014… »

Lagao da je policajac, pa ojadio turiste po budvi: Kad bi shvatili da su nasamareni, već je bilo kasno

Kurir 27.09.2017
Inspektori kriminalističke policije uhapsili su Danilovgrađanina M. M. (30), zbog sumnje da je od turista i meštana Budve uzimao novac i vredne stvari, lažno se predstavljajući kao policajac. M. M. je juče uhapšen i njemu je određeno zadržavanje… »

Nije za pohvalu: Hrvati među najnekulturnijim narodima u EU!

Kurir 27.09.2017
Hrvati su jedan od najnekulturnijih naroda u Evropskoj uniji, pokazuju podaci koje je objavio Evrostat. Prema istraživanju Evropske komisije pod nazivom "Jeste li u poslednje vreme posetili kulturnu ustanovu?" Hrvatska se nalazi na donjem delu tabele… »

(Video) Filmsko bekstvo iz zatvora u Sarajevu: Sejfović prvo uperio pištolj u čuvara, a onda je počela prava drama!

Kurir 27.09.2017
Amel Sejfović, je 3. septembra iskoristio vreme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti i pobegao iz zatvora. Na snimku se vidi da u su delu zatvora gde se dešavao incident bila prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović… »

Slovenija u šoku: Majka tek rođeno dete stavila u plastičnu kesu i sakrila u ormar

Kurir 27.09.2017
Ljubljanska policija potvrdila je u sredu tragičan slučaj mlade majke koja je telo tek rođenog deteta stavila u plastičnu kesu i sakrila u ormar, a sumnja se da ga je ubila. Policija ne daje dodatne informacije jer je u toku prikupljanje detalja o tom… »

(Video) Ništa im nije sveto: Ukrali skulpturu Isusa

Kurir 27.09.2017
Iako je deset godina mirno ležao u svojoj kolivci, mali drveni kip Isusa tokom noći je netragom nestao. Neko ga je odneo iz jaslica u Ernestinovu, selu kraj Osijeka. Jaslice su 2007. izradili umetnici kipari i to u prirodnoj veličini. Tad je opština… »

(Video) Hrvatski poslanik doneo beli luk u sabor i napravio šou: Nadam se da će delovati, HDZ-ova politika ispijanja krvi i…

Kurir 27.09.2017
Hrvatski poslanik Živog zida, Ivan Pernar, upozorio je u u Saboru na razna poskupljenja, rekavši kako je težak život hrvatskih građana, a za govornicu je došao s vencem belog luka protiv, kako je kazao, "ispijanja krvi hrvatskom narodu", a zastupnik… »