Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 27.09.2017

Apelacioni sud ukinuo osuđujuću presudu Miškoviću, a potvrdio oslobađajuću

Nova ekonomija 27.09.2017
Apelacioni sud u Beogradu je jednoglasno potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je Miroslav Mišković oslobođen od optužbe da je, kao saizvršilac, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok je prvostepena ukinuta i predmet… »

Vujović: Moguće jednokratno povećanje plata i penzija u ovoj godini

Nova ekonomija 27.09.2017
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović danas je izjavio da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda razgovarano o mogućem jednokratnom povećanju plata u javnom sektoru i penzija u 2017, a izvesno je da će povišica biti predviđena… »

Đilas: Još razmišljam da li da učestvujem na izborima u Beogradu

Nova ekonomija 27.09.2017
Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu. Đilas je za Danas rekao da još nije doneo odluku da li da se… »

Džek Ma traži partnera za otvaranje logističkog centra u Srbiji

Nova ekonomija 27.09.2017
Poznata kineska kompanija Alibaba zainteresovana je da u Srbiji pronađe partnera za otvaranje logističkog centra. To je izjavila državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. "Oni imaju svoj distributivni centar u… »

Novinari i javne ličnosti podneli žalbu Ustavnom sudu

Nova ekonomija 27.09.2017
Više novinara i javnih ličnosti danas je uložilo žalbu Ustavnom sudu zbog odbacivanja krivične prijave protiv lista Informer, televizije Pink kao i pojedinaca koji su, kako se tvrdi, protiv njih iznosili neistine i lažno ih optuživali. Krivične… »

Lekari traže izmene Nacrta zakona o visokom obrazovanju

Nova ekonomija 27.09.2017
Lekarska komora Srbije predložila je Ministarstvu prosvete izmene Nacrta zakona o visokom obrazovanju. Komora ocenjuje da su iz nacrta izostavljene odredbe koje bi regulisale i prepoznale specifičnosti obrazovanja i načina školovanja lekara. Kako se… »

Radnici 'Staklare' traže pomoć od Aleksandra Vučića i Ane Brnabić

Nova ekonomija 27.09.2017
Radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu, koji su posle uvođenja stečaja proglašeni viškom, zatražili su od vrha države pomoć da se izbore za radnička prava. Tražeći pomoć od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić… »

Privremeni upravnik Agrokora pre desetak dana se sastao sa Anom Brnabić u Beogradu

Nova ekonomija 27.09.2017
Privremeni upravnik Agrokora Ante Ramljak, koga je na tu poziciju postavila hrvatska vlada, pre desetak dana tajno je boravio u Beogradu. Kako piše beogradska Politika, Ramljak se sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Ramljak je došao u Beograd… »

Efektiva: Banke su znale šta će biti sa švajcarskim frankom, ali nisu upozoravale

Nova ekonomija 27.09.2017
MMF je 2007. upozorio centralne banke zemalja istočne Evrope, kao i banke koje posluju u tim zemljama, na moguće rizike od zaduživanja u švajcarskom franku. Domaće banke su imale informacije i bile su upozorene na moguće jačanje švajcarskog franka… »

Andrej Meljničenko ipak nije zainteresovan za RTB Bor

Nova ekonomija 27.09.2017
Firma "Eurazija edvajzori" (EURASIA ADVISORY) iz Londona, koja tvrdi da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, demantovala je da je Meljničenko zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor. Nekoliko… »