Izvor: Novi magazin arhiva vesti 27.09.2017

U Skupštini i dalje burno, Raduloviću izrečena mera udaljena od 20 dana

Novi magazin 27.09.2017
U Skupštini Srbije tokom celog dana vodi se burna rasprava i javljanje po povredi Poslovnika, a predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je meru udaljenja sa sednice šefu poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću od 20 dana, zato što, kako… »

Ubistvo u centru Vranja

Novi magazin 27.09.2017
U Vranju je noćas u Ulici Stefana Prvovenčanog ubijen muškarac star 31 godinu, izjavio je danas portparol vranjske policijske uprave Goran Jovčić, navodeći da policija preduzima intenzivne mere na rasvetljavanju tog slučaja. Kako agencija Beta… »

Skupština usvojila Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

Novi magazin 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji treba da predstavlja "krovni zakon" i temelj kvalitetnog obrazovanja. Taj zakon treba da omogući da se obrazovanje uskladi sa razvojem društva i da obezbedi… »

Vujović: Moguće i ove godine jednokratno povećanje plata i penzija

Novi magazin 27.09.2017
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović danas je izjavio da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarano o mogućem jednokratnom povećanju plata u javnom sektoru i penzija u 2017, a izvesno je da će povišica biti predviđena… »

Eksplozija u skladištu oružja u Ukrajini, evakuisano 30.000 ljudi

Novi magazin 27.09.2017
Zbog velike eksplozije u vojnom skladištu oružja u centralnoj Ukrajini evakuisano je 30.000 ljudi a zatvoren je vazdušni prostor iznad te oblasti, javile su danas ukrajinske službe za vanredne situacije, prenose svetski mediji. Eksplozija se dogodila… »

Vučič se sastao s delegacijom britanskog Doma lordova

Novi magazin 27.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Velike Britanije sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije, saopšteno je iz Predsedništva. Kako se navodi u saopštenju, predsednik… »

Đilas: Još razmišljam o kandidaturi

Novi magazin 27.09.2017
Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu. Đilas je današnje izdanje "Danasa" rekao da još nije doneo odluku da… »

Pronađeno šest ukradenih slika i crteža čija je vrednost više desetina hiljada evra

Novi magazin 27.09.2017
Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su R.S. (61) iz Kragujevca zbog prikrivanja umetničkih slika i crteža koji su ukradeni pre tri godine u švajcarskom gradu Sent Galenu i čija se vrednost procenjuje na više desetina hiljada evra, saopšteno je danas. U… »

EU pomaže obrazovni sistem Srbije sa 27,4 miliona evra

Novi magazin 27.09.2017
Ministarka evropskih integracija Srbije Jadranka Joksimović potpisala je danas sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom u Briselu sporazum o podršci Evropske unije obrazovnom sistemu Srbije vredan 27,4 miliona evra. Kako… »

Rusija završila uništenje hemijskog oružja

Novi magazin 27.09.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je danas uništenje poslednjih komada hemijskog oružja koje je Rusija nasledila iz perioda Hladnog rata i istovremeno optužio SAD da odugovlače sa uništenjem svog hemijskog arsenala. "Poslednje rezerve hemijskog… »