Izvor: PC Press arhiva vesti 27.09.2017

Twitter produžava objave sa 140 na 280 karaktera

PC Press 27.09.2017
Twitter će povećati broj karaktera sa 140 na 280 za objave, ali samo za pojedine korisnike. Plan je da test grupa budu uključeni tviteraši na engleskom, španskom i portugalskom, pre nego što Twitter to omogući svima. Svi korisnici će moći da… »

B-day iznenađenje Google za 19 rođendan

PC Press 27.09.2017
Google danas slavi 19 godina i odlučio je da nas prijatno iznenadi. Kada dođete na stranicu pretraživača biće vam ponuđen Google Doodle spinner kojim ćete odabrati igricu koju želite da igrate. Zanimljivo je da su u pitanju jako stare, a i dalje… »

Taiga – ruski pametni telefon kao oruđe u hladnom ratu

PC Press 27.09.2017
Ruska bezbednosna kompanija InfoWatch Group predstavila je pametni telefon Taiga, koji sprečava aplikacije da prikupljaju informacije o korisnicima. Ovaj telefon predstavlja poslednji primer tehnološkog hladnog rata između Rusije i Amerike, budući da… »

Meljničenko ipak nije zainteresovan za RTB Bor

PC Press 27.09.2017
Kompanija Eurasia Advisory iz Londona, koja tvrdi da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, demantovala je da je Meljničenko zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor. Naime, 26. septembra, objavljeno je… »

Review: Držite prezentacije bilo gde – prenosivi projektor Epson EP-1795F

PC Press 27.09.2017
Epson EP‑1795F je lak i moderan projektor namenjen poslovnim korisnicima koji su non‑stop u pokretu i često drže prezentacije. Zato su mu važni aduti bežična konektivnost i 3LCD tehnologija Sve češće imamo potrebu da obavimo kvalitetnu… »

Hrvatska elektroprivreda ne odustaje od povraćaja ulaganja u TE Gacko

PC Press 27.09.2017
Veće ministara Bosne i Hercegovine planira da formira pregovarački tim koji će se pozabaviti zahtevom Hrvatske elektroprivrede za mirno rešenje spora u vezi sa investicijom u izgradnju Rudnika i termoelektrane Gacko. Hrvatska traži odštetu od 100… »

Kako da zaštitite vašu e-commerce radnju od hakovanja

PC Press 27.09.2017
Budući da će na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji kompanija Gemius predstaviti istraživanje e-commerce u Srbiji za 2017. godinu, posetioci će moći da dobiju odgovore na brojna pitanja o ovakvom načinu poslovanja, od kojih se mnoga tiču i… »

Daniel Daub novi član uprave Hrvatskog Telekoma

PC Press 27.09.2017
Daniel Daub će od 1. novembra postati član upravnog odbora Hrvatskog Telekoma, te glavni finansijski direktor, a za to mesto ga je izabrao Nadzorni odbor ove kompanije. U Hrvatski Telekom će stići direktno iz Deutsche Telekom-a gde je bio na funkciji… »

Alibaba planira logistički centar u Srbiji

PC Press 27.09.2017
Poznata kineska kompanija Alibaba zainteresovana je da u Srbiji pronađe partnera za otvaranje logističkog centra, saopštila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Ona je dalje naglasila da bi otvaranje… »

Srbija investirala 10,1 milion evra u fabriku Yazaki

PC Press 27.09.2017
Država Srbija je, prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, uložila 10,1 milion evra u izgradnju fabrike u Šapcu, u koju su se uselili proizvodni pogoni japanske kompanije Yazaki, a spremna je da uloži i u druge, ukoliko kompanija bude odlučila… »