Izvor: Pravda arhiva vesti 27.09.2017

Haos u Skupštini: Maja pretila sekretarki, Raduloviću zabranjen ulazak (video)

Pravda 27.09.2017
U Skupštini nastao pravi haos jer je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Predsednica parlamenta oštro kritikovala službe. Maja Gojković je bila veoma neprijatna prema službenici Narodne skupštine, kojoj je u… »

Nedostatak dokaza: Oslobođen Miroslav Mišković!

Pravda 27.09.2017
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog… »

Abadi šalje vojsku u kurdistan: Irak neće dozvoliti otimanje nacionalnog resursa!

Pravda 27.09.2017
Irački parlament ovlastio je premijera Hajdera el Abadija da rasporedi trupe u spornoj provinciji Kirkuk u Iračkom Kurdistanu, javila je lokalna televizija. Irački parlament takođe je naložio vladi da povrati naftna polja u provinciji Kirkuk i… »

Vučić: Ujedinjeno Kraljevstvo da pokaže više razumevanja za stavove Srbije o KiM

Pravda 27.09.2017
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije. Predsednik je zahvalio predstavnicima Doma lordova na interesu… »

Putin: Uništavamo poslednju zalihu hemijskog oružja, ovo je istorijski događaj!

Pravda 27.09.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je uništavanje poslednje hemijske municije u zemlji „istorijskim događajem”. Poslednji kilogram od 40.000 tona zaliha otrovnih materija koji se nalazio u Rusiji, a koji se nalazio u dve artiljerijske granate… »

Dačić: Hoće li SPS sa SNS? Odlučiće matematika

Pravda 27.09.2017
Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da će dilemu hoće li njegova stranka pred birače u Beogradu nastupiti na listi sa SNS, odlučiti matematika. - To je stvar procene da li dobijamo više sa zajedničkom listom ili ako idemo odvojeno. Politička… »

DžIHADISTI osetili ruski bes: U Idlibu uništeno pet organizatora napada na rusku vojnu policiju (video)

Pravda 27.09.2017
U sirijskoj provinciji Idlib likvidirano je pet uticajnih komandanata — vođa terorista Nusra fronta, izjavio je portparol Ministra odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov. Teroristi su 18. septembra napali pripadnike ruske vojne policije u… »

Maduro sprema rat sa Trampom: Ako treba - imamo rakete i tenkove

Pravda 27.09.2017
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je vojsku da spremi oružje za odbranu zemlje dodatno zaoštravajući retoriku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. "Besramno nam preti najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo i mi smo u obavezi da… »

Šokantno: Britanskim vojnicima krišom dali LSD, ali su posle dobili i... (video)

Pravda 27.09.2017
Pogledajte snimak iz 1964. koji prikazuje vojnike britanske Kraljevske mornarice pod uticajem narkotika LSD-a. Tajna obaveštajna služba MI6 2006. je isplatila kompenzaciju bivšim vojnicima za eksperimente koji su na njima rađenih pedesetih i… »

Ko je Marija Obradović, nova ministarka odbrane? Ova žena će zameniti Vulina?!

Pravda 27.09.2017
Posle afere "tetka iz Kanade" moglo bi da se desi da Ana Brnabić smeni aktuelnog ministra odbrane, Aleksandra Vulina. No, prema saznanjima medija, na njegovo mesto mogla bi da dođe SNS-ovka, Marija Obradović. Ministra Vulina mnogi su dočekali "na… »