Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 27.09.2017

Cerar: Plenković prevršio svaku meru govorom u Njujorku

RTS 27.09.2017
Premijer Slovenije Miro Cerar ocenio je da je njegov hrvatski kolega Andrej Plenković u prošlonedeljnom govoru u Njujorku "prevršio svaku meru", te da je zato bio primoran da otkaže njihov dogovoreni sastanak u sredu u Zagrebu. U razgovoru za RTV… »

Dikić na lečenju u Kliničkom centru Crne Gore

RTS 27.09.2017
Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, kome se u podgoričkom Višem sudu sudi za pokušaj terorizma na izborni dan 16. oktobra prošle godine, upućen je na lečenje u Klinički centar Crne Gore, gde mu je omogućen kompletan medicinski… »

Hrvatski sabor optužuje Srbiju za agresiju?

RTS 27.09.2017
U Hrvatskom saboru Predlog zakona o braniteljima nije prošao bez teških reči. Poslanik Mosta Miro Bulj nazvao je predsednika Srbije četnikom, reagujući na izjavu Aleksandra Vučića da predloženi akt otvara Pandorinu kutiju "o svemu što je Srbima… »

Brat i prijatelj Darka Šarića osobođeni optužbe

RTS 27.09.2017
Apelacioni sud u Podgorici oslobodio je krivice Duška Šarića i Jovicu Lončara optužene za pranje 19,2 miliona evra i u presudi naveo da "nije dokazano" da taj novac potiče od šverca narkotika. To je četvrta presuda bratu i prijatelju optuženog… »

Nova funkcija za Ružu Tomašić u Evropskom parlamentu

RTS 27.09.2017
Hrvatska ultradesničarska poslanica u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić, poznata po antisrpskim stavovima, postala je koordinatorka poslaničke grupe Evropskih konzervativaca i reformista (ECR) u Odboru za regionalni razvoj (REGI). Hrvatski sajt… »

Obijeno sedište Demokratske partije Srba u Makedoniji

RTS 27.09.2017
Sedište Demokratske partije Srba (DPS) u Makedoniji, obijeno je u Skoplju, javili su lokalni mediji. Nepoznate osobe su noćas upale u štab DPS i preturale po partijskim dokumentima, ali se još ne zna da li je nešto ukradeno, navela je agencija… »

Vijesti: Srbija neće pravnike iz Crne Gore

RTS 27.09.2017
Srbija više od godinu dana ne nostrifikuje diplome pravnih fakulteta onima koji su ih stekli u Crnoj Gori ukoliko žele da se zaposle u Srbiji, objavile su podgoričke "Vijesti". Prema navodima Vijesti, Srbija identičnu praksu ima i prema ostalim… »

Medved: Vučić nema osnova da komentariše hrvatske zakone

RTS 27.09.2017
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema osnova da komentariše donošenje hrvatskih zakona, i dodao da je Srbija, kako tvrdi, bila agresor, a Hrvatska je vodila odbrambeni rat i pobedila. "Gospodin… »