Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 27.09.2017

Srpski kadeti "promarširali" ulicama Krfa

RTS 27.09.2017
Kadeti Vojne akademije i studenti Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda i Banjaluke "promarširali" su ulicama Krfa, a tom prilikom brojni građani i turisti pozdravili su ih aplauzom. Kadeti i studenti Vojne i Policijske akademije… »

Ilir Gaši: Podneta tužba Ustavnom sudu Srbije

RTS 27.09.2017
Podneli smo žalbu Ustavnom sudu Srbije, jer smatramo da nam je povređeno pravo na slobodu javne reči, izjavio je direktor Fondacije "Slavko Ćuruvija" Ilir Gaši i objasnio da je ustavnu žalbu podnelo šest javnih ličnosti nakon što im je odbačena… »

Mihajlović: Dosta sa adresama "bez broja"

RTS 27.09.2017
Veliki broj naseljenih objekata u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Ministarka građevina je najavila pokretanje projekta… »

Đaci OŠ "Svetozar Miletić" od sutra u školi

RTS 27.09.2017
Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu od sutra će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima… »

Saobraćaj umeren, nema zastoja

RTS 27.09.2017
U Srbiji je jutros saobraćaj umeren na svim prioritetnijim putnim pravcima, bez vanrednih zastoja i prekida. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, česte promene vremena i prelazak sa suvih na mokre kolovoze zahtevaju dosta oprezniju vožnju, zbog… »

"Radimo na tome da svi pacijenti imaju jednak tretman"

RTS 27.09.2017
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović kaže za RTS da komisija sastavljena od eksperata iz svojih oblasti obilazi opšte bolnice u Srbiji kako bi se utvrdila trenutna situacija, šta nedostaje i kako unaprediti lečenje pacijenata… »

Vremenska prognoza – 28. septembar

RTS 27.09.2017
Umereno do potpuno oblačno, u većem delu zemlje suvo, samo na zapadu i jugozapadu ponegde sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave… »

Obavezno srednje obrazovanje između potrebe i zakona

RTS 27.09.2017
Kao potpisnica Agende Ujedinjenih nacija o održivom razvoju, Srbija do 2030. mora da uvede obavezno srednje obrazovanje. Da se to dogodi i ranije, predložio je Klub samostalnih poslanika, pre dva dana, kroz amandman na predlog zakona o osnovama sistema… »

Održana humanitarna aukcija "Svim silama za Necu"

RTS 27.09.2017
Kako bi se prikupila novčana sredstava za nastavak lečenja sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića koji boluje od tumora, u Beogradu je održana humanitarna akcija "Svim silama za Necu". Na humanitarnoj akciji je prikupljeno više od milion dinara. Među… »

Avanturistički sportovi oživljavaju srpska sela

RTS 27.09.2017
Srbija nema more, ali zato ne oskudeva u turističkim atrakcijama, posebno u prelepim pejzažima do kojih se nekad moglo samo pešice. Sada, oni željni avanture, mogu tamo i na četiri točka. Upravo za njih je rezervisan septembar u požeškom kraju… »