Izvor: RTS/Kultura arhiva vesti 27.09.2017

"Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji" u galeriji SANU

RTS 27.09.2017
Izložba "Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji. Identitet, značaj i ugroženost", autora dopisnog člana SANU Miodraga Markovića i prof. dr Dragana Vojvodića, svečano je otvorena u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Da je srpske kulture… »

Pismo reditelja "Olimpa" RTS-u

RTS 27.09.2017
Režiser spektakularne predstave "Olimp: U slavu kulta tragedije" Jan Fabr zahvalio se ekipi Radio-televizije Srbije koja je realizovala 24-časovni prenos tog umetničkog ostvarenja kojim je svečano otvoren 51. Bitef festival. Poštovani g. Bradiću… »

Izvedena predstava "Carstvo nebesko" u okviru 51. Bitefa

RTS 27.09.2017
Dugoočekivana predstava "Carstvo nebesko" slovenačkog reditelja Jerneja Lorencija izvedena je na sceni "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu, a zatim i na sceni Bitef teatra u okviru programa 51. Bitefa. U karakterističnom i prepoznatljivom… »

Završen Bitefov pozorišni maraton u Subotici

RTS 27.09.2017
Izvođenjem predstava "Kapitalizam geometrijskim redom poređan", "Četiri ujutru" i "Kičma" u Subotici je završen Bitefov pozorišni maraton. U okviru pratećeg programa "Šoukejs domaćih pozorišta", gosti iz inostranstva su imali priliku da u… »

Emisije Radio Beograda u najužem izboru za nagradu "Pri Italije"

RTS 27.09.2017
Dve emisije Radio Beograda plasirale su se u najuži izbor za prestižnu nagradu Festivala "Pri Italija", koji se ove godine održava u Milanu. U najuži izbor u kategoriji radijske muzičke emisije kvalifikovala su se dela "Veliki kamen" Ivane… »

Slobodanu Kojiću nagrada “Teodor Pavlović”

RTS 27.09.2017
Nagrada "Teodor Pavlović" za životno delo pripala je vajaru i osnivaču "Tere" Slobodanu Kojiću, a istoimena nagrada za najbolju knjigu prevodiocu Johanu Lavundiju za antologiju osam vekova srpske poezije na nemačkom "Od A do Š – Von A bis Z"… »