Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 27.09.2017

Predsednica Skupštine osudila vređanje novinara u parlamentu

RTS 27.09.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je ponašanje šefa poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića zbog vređanja novinara u parlamentu. Ponašanje lider DJB osudili su i iz Srpske napredne stranke. Maja Gojković, koja je i… »

Parlament usvojio dva nova prosvetna zakona

RTS 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakon o visokom obrazovanju. Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja utvrđuje donošenje Nacionalnog okvira obrazovanja kao osnove za izradu novih nastavnih… »

Vučić sa predstavnicima Doma lordova

RTS 27.09.2017
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije. Predsednik je zahvalio predstavnicima Doma lordova na interesu… »

Stefanović: Diplomatska pobeda Srbije

RTS 27.09.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je zasedanje Generalne skupštine Interpola u Pekingu pokazalo veliku diplomatsku pobedu Srbije. "Velika diplomatska pobeda Srbije. Uz pomoć prijatelja… »

Mali: Ostavka samo ako izbori budu prevremeni

RTS 27.09.2017
MaliGradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da će ostavku najverovatnije podneti pre isteka mandata, uz opasku da je njegova jučerašnja izjava na tu temu u pojedinim medijima pogrešno interpretirana. Siniša Mali je obrazložio jučerašnju… »

PUPS očekuje povećanje penzija i jednokratnu pomoć

RTS 27.09.2017
Partija ujedinjenih penzionera Srbije očekuje da se do kraja godine penzionerima isplati jednokratna pomoć, a od januara počne postepeno povećanje penzija, dok vlastima u Beogradu predlaže da razmisle o takozvanoj "13. penziji" za najsiromašnije… »

Delavi: Priština ne treba da se plaši osnivanja ZSO

RTS 27.09.2017
Zvanični američki stavovi u vezi sa osnovnim političkim pitanjima – od pitanja demarkacije sa Crnom Gorom do procesa transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, dijaloga sa Beogradom i osnivanja Zajednice srpskih opština nisu se promenili… »

Reorganizacija zdravstva na KiM

RTS 27.09.2017
Vlada Srbije planira transformaciju mreže zdravstvenih ustanova na Kosovu i Metohiji u kojima je zaposleno 4.823 ljudi, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić i najavio novu isporuku lekova početkom novembra i nova… »

"Očekujemo nastavak podrške Velike Britanije Zapadnom Balkanu"

RTS 27.09.2017
Srbija očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavi da pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu pomirenja i stabilnosti na korist svih njihovih građana, istakao je potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković u razgovoru sa… »

Jevtić sa predstavnicima međunarodnih misija na KiM

RTS 27.09.2017
Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se sa predstavnicima međunarodnih misija i organizacija na Kosovu i Metohiji sa kojima je razgovarao o opstanku i povrtaku Srba u južnu srpsku pokrajinu. Dalibor… »