Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 27.09.2017

Voće iz Podunavlja uglavnom završava na ruskom tržištu

RTS 27.09.2017
Voćari u Srbiji svoje proizvode izvoze uglavnom na rusko tržište. Od 1.770 kamiona do sada izvezenog voća, zbog lošeg kvaliteta vraćeno je četrnaest. U smederevski kraj, vratila su se tri kamiona. U smederevskim plantažama jabuka u toku je berba… »

Nova delatnost u kraljevačkoj "Čistoći"

RTS 27.09.2017
U Javnom preduzeću "Čistoća" u Kraljevu počela je da radi jedinica za proizvodnju komposta. Uz donaciju Evropske unije od 34.000 evra, ova jedinica opremeljena je savremenom drobilicom za drvo. Biomasa sa javnih i zelenih površina u Kraljevu više se… »

Žardinjere za otpatke

RTS 27.09.2017
Kako izgledaju žardinjere koje su prošle godine postavljene da ulepšaju Leskovac? U javnom preduzeću urbanizam i izgradnju kažu da je jaka zima glavni razlog što žardinjere izgledaju kao korpe za otpatke. Umesto cveća i ukrasnog drveća korov… »

Kako se Vranjanci spremaju za grejnu sezonu

RTS 27.09.2017
Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Većina Vranjanaca već je pripremila drva za ogrev, a oni koji ih sada nabavljaju - plaćaju ih više. U toplani "Novi dom" završili su remont kotlova i spremni su za grejnu sezonu. Isečena drva su… »

Vrbica - selo belog luka

RTS 27.09.2017
Meštani severnobanatskog sela Vrbice, u opštini Čoka, godišnje tržištu ponude oko 350 tona autohtonog vrbičkog prolećnog belog luka. Certifikacija ovog proizvoda sa oznakom geografskog porekla donela bi proizvođačima mnoge pogodnosti. Robert… »

Voćari iz Topole izvoze devedeset odsto roda

RTS 27.09.2017
Iz Topole i okolnih sela devedeset procenata voća - jabuka, šljiva, bresaka, nektarina - i nešto manje krušaka i teršanja, izvozi se u Rusiju. Voćari iz tog kraja do sada nisu imali pritužbi na kvalitet izvezenog voća. Braća Milo i Momo… »

Pčelari iz Rumunije i Srbije na Vlasini

RTS 27.09.2017
Udruženje pčelara "Matica" iz Surdulice za kolege iz drugih krajeva zemlje i susedne Rumunije organizovalo je panoramsko razgledanje. Doček prepoznatljiv za južnjački kraj - trubači, za dobrodošlicu, i so i pogača. Neuobičajena je bila vožnja -… »

Obnova sakralnih objekata u Subotici

RTS 27.09.2017
Dani evropske baštine u Subotici ove godine posvećeni su restauraciji gradskog sakralnog nasleđa. U naredna tri dana Subotičani i njihovi gosti moći će da obiđu i objekte koji se trenutno restauriraju. Jednom u stotinu godina - kažu Subotičani -… »