Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 27.09.2017

„Aerosmit“ prekinuo turneju zbog lošeg Tajlerovog zdravlja

RTS 27.09.2017
Američki rok sastav „Aerosmit“ objavio je da je prekinuo turneju po Južnoj Americi, jer je frontmen grupe Stiven Tajler morao da se vrati u SAD zbog „neočekivanih zdravstvenih problema“. U poruci na Tviteru, Tajler nije precizirao o kojim se… »

Prodavac se od pljačkaša odbranio... ignorisanjem!

RTS 27.09.2017
Prodavac na benzinskoj pumpi na zapadu Poljske ignorisao je pljačkaša koji mu je preteći nožem tražio da isprazni kasu i preda sav novac i tako se odbranio. Prodavac je po ulasku pljačkaša nastavio hladnokrvno da čita novine, a pljačkaš je na… »

Verili se Kit Harington i Rouz Lesli

RTS 27.09.2017
Zvezde serije „Igra prestola“ Kit Harington i Rouz Lesli zvanično su objavili u listu „Tajms“ da su se verili. Njih dvoje su se upoznali tokom snimanja popularne serije 2012. godine. Lesli je napustila seriju dve godine kasnije, a Harington je… »

Upoznajte Džoa Foksa

RTS 27.09.2017
Zahvaljujući sreći koja mu se osmehnula, ovaj mladi ulični prodavac diskova iz Londona sada može da se pohvali singlom "What's The Word"! Te sasvim obične noći, Džo Foks je radio ono što i svaki dan – prodavao svoje diskove kako bi sakupio novac… »

Kejt Vinslet sa dva nova filma „puca“ na Oskara

RTS 27.09.2017
Međunarodna filmska zvezda Kejt Vinslet imaće tokom jesenje sezone dve premijere, koje bi joj mogle doneti kandidaturu za još jednog Oskara. Prvog „filmskog Nobela“ joj je doneo film Čitalac 2009. Glumici koja sa porodicom (dva sina) živi u… »

„Gugenhajm“ povukao „umetnička dela“ s pitbulovima, veprovima i insektima

RTS 27.09.2017
Muzej „Gugenhajm“ u Njujorku objavio je povlačenje tri sporna dela iz predstojeće izložbe o savremenoj Kini, posle dobijanja pretnji zbog toga što bi žive životinje bile prikazane u njima. Izložba „Umetnost i Kina posle 1989: Svetska… »

Međunarodni voz menja trasu da bi prošao pored kuće poljske premijerke

RTS 27.09.2017
Međunarodni voz na liniji Beč-Varšava s vagonima za Prag i Budimpeštu koji poslovni ljudi iz Katovica koriste kao najzgodniju jutarnju poslovnu vezu da stignu na sastanke u Varšavu, od 10. decembra menja trasu i zaobilazi veliki centar Katovice da bi… »

U Gornjem Milanovcu četvrti „praznik za oči“ za ljubitelje kratkog filma

RTS 27.09.2017
Svečanim projekcijama i dodelom nagrada najboljim filmovima sa „Kratke forme 3“, u Gornjem Milanovcu počeo je Četvrti međunarodni festival kratkog filma. Od skoro 5.000 pristiglih radova, odabrano je 246 koje potpisuju autori iz 52 zemlje… »

Novi Sad dobija mozaik od čepova za Ginisov rekord

RTS 27.09.2017
Humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha“, čija je misija očuvanje životne sredine i pomoć osobama sa invaliditetom, namerava da se mozaikom u Novom Sadu, sačinjenim od plastičnih čepova veličine 621 metar kvadratni, upiše u… »

Sarajliji ukrali „golf 2“, a onda se u njemu odvezli na porodični odmor

RTS 27.09.2017
Pre skoro mesec i po dana, jednom Sarajliji je ukraden „golf 2“ na Grbavici, a policija ga je pre neki dan pronašla na Ilidži pored puta. Policija je pozvala vlasnika koji je preuzeo automobil, ali je u njemu pronašao dodatnu opremu, koju nije imao… »