Izvor: Sandžak press arhiva vesti 27.09.2017

Usvojen Zakon o visokom obrazovanju u R. Srbiji

Sandžak press 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o visokom obrazovanju koji predviđa da akreditaciju fakulteta obavlja Nacionalno akreditaciono tijelo, što bi trebalo da omogući kvalitetniji proces akreditacije. Za zakon je glasalo 134 poslanika, niko nije… »

Ponovo propao tender koalicije SDP-SDA za rušenje vakufskih objekata u Novom Pazaru

Sandžak press 27.09.2017
Lokalna samouprava Novog Pazara obustavila je tender za izbor izvođača radova na rušenju nelegalno izgrađenih objekata na teritoriji ovog grada jer se niti jedna kompanija nije prijavila, objavljeno je na portalu Uprave za javne nabavke. Ovaj posao… »

Stigla nova grupa migranata u Tutin

Sandžak press 27.09.2017
Nakon nekoliko mjeseci pauze, u Centar za tražioce azila u Tutinu sinoć je stigla grupa od 66 migranta, uglavnom žena i djece iz Afganistana i Iraka. Upravnik Centra Sead Reč rekao je za Sto plus radio da se proteklih mjeseci broj migranata smjestenih… »

Muftijstvo sandžačko osuđuje ponašanje odgovornih vlasti u Bijelom Polju i Pljevljima spram muslimanskih mezarluka i vakufu

Sandžak press 27.09.2017
Čovjek je najbolje i najčasnije Božije stvorenje. Ljudska čast i tijelo vrijede i kada je živ i nakon što umre. Ove vrijednosti nam je obaveza poštovati i čuvati u svakom vremenu i na svakom mjestu. Imajući u vidu pomenute činjenice, jasna nam… »

Kineska policija u Sinkjangu naredila muslimanima da predaju sve primjerke Kur’ana

Sandžak press 27.09.2017
Kineske vlasti u sjeverozapadnoj pokrajini Sinkjang (Xinjiang) su naredile muslimanskim porodicama da vlastima predaju vjerske predmete uključujući sedžade i primjerke Kur’ana, prenijela je Radio Free Asia (RFA). Zvaničnici širom Sinkjanga… »

Niko iz Islamske zajednice Crne Gore ne nadzoriše iskop kostiju

Sandžak press 27.09.2017
Za ljude u dijaspori koji ne znaju. Prilikom rekonstrukcije gradskog trga u #BijeloPolje pronađeno je oko 20 grobnih mjesta-mezarja gdje su bili ukopani pripadnici islamske konfesije. Arhitekta Imer Franca i firma Unipred koji su učestvovali u… »

Drama u Beranama / Upao u hotel s okidačem u ruci uzvikujući “Allahu akbar”

Sandžak press 27.09.2017
Nepoznati muškarac jučer je uleteo u hotel “Berane” u Crnoj Gori uzvikujući “Alahu akbar, ovo je Alahova zemlja”, držeći u ruci predmet nalik na okidač ekplozivne naprave. Igor Šćekić, menadžer hotela, odmah je pozvao policiju. Mladić… »

Vlada Srbije odlučila da gradi gasovod kroz Sandžak – Pogledajte kuda će proći (Video)

Sandžak press 27.09.2017
Vlada Srbije donijela je odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namjene razvodnog gasovoda RG 09-04/2 Aleksandrovac – Kopaonik – Novi Pazar – Tutin sa elementima detaljne regulacije. Okvirna granica Prostornog plana nalazi se na… »

Pogledajte kako srbijanska akreditaciona mafija pokušava uništiti visoko obrazovanje u Sandžaku! (Video)

Sandžak press 27.09.2017
Srpska akreditaciona mafija, poznatija kao Akreditaciona komisija je u Sandžaku akreditovala par garaža. Cilj je da se obesmisli visoko obrazovanje u Sandžaku i da se proizvede nesposobnog kadra u najvećoj mogućoj mjeri. Internacionalni univerzitet u… »

Za kurdsku nezavisnost glasalo 92 posto

Sandžak press 27.09.2017
Barzani je poručio da glasanje neće dovesti do neposrednog čina nezavisnosti, ali bi trebao otvoriti vrata pregovora. Pripadnici kurdske zajednice u Iraku velikom su većinom glasali za neovisnost Iračkog Kurdistana, a odgovorni za provedbu… »