Izvor: SEEbiz arhiva vesti 27.09.2017

Mišković pravosnažno oslobođen za putarska preduzeća

SEEbiz 27.09.2017
BEOGRAD - Miroslav Mišković pravosnažno je oslobođen za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, a ponavlja mu se suđenje za utaju poreza, odlučio je Apelacioni sud. Potvrđene su i oslobađajuće presude za izvlačenje novca iz putarskih preduzeća… »

Vujović: Nema elemenata recesije

SEEbiz 27.09.2017
BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio danas da u srpskoj privredi nema elemenata recesije, kako prenose pojedini mediji, ističući da će privredni rast naredne godine biti između 3,5 i četiri odsto. Komentarišući napredak Srbije za… »

Požar u skladištu streljiva u Ukrajini, zatvoren zračni prostor

SEEbiz 27.09.2017
KIJEV - U skladištu streljiva na zapadu Ukrajine buknuo je požar, priopćile su vlasti u utorak kasno navečer, naredivši zatvaranje zračnog prostora u krugu od 50 km i evakuaciju stanovništva. Požar je potaknuo niz eksplozija topničkih granata u… »

Đilas: Još razmišljam o kandidaturi

SEEbiz 27.09.2017
BEOGRAD - Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu. Đilas je današnje izdanje "Danasa" rekao da još nije doneo… »

Wall Street: Investitori oprezni, moguće povećanje kamatnih stopa

SEEbiz 27.09.2017
NEW YORK – Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer su ulagači oprezni zbog mogućeg povećanja kamata Feda u prosincu, a u fokusu ulagača bio je tehnološki sektor. Dow Jones oslabio je 0,05 posto, na 22.286… »

Aerodrom Nikola Tesla u osam meseci uvećao poslovnu dobit za 14%

SEEbiz 27.09.2017
BEOGRAD - Poslovna dobit aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu je, prema preliminarnim rezultatima, u prvih osam meseci uvećana za 14 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, objavio je danas aerodrom. Takođe, bruto dobit je u istom periodu veća za… »

Beogradska berza: Novi pad indeksa, Halkbank ponovo najprometniji

SEEbiz 27.09.2017
BEOGRAD - Četvrti dan zaredom nastavljen je silazni trend domaćeg tržišta akcija, a indeks BELEX15 oslabio je danas za trećinu procenta na 721,2 poena. Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu nalazi se tek u neznatnom plusu od početka godine… »

Todorić se sastao s Miškovićem

SEEbiz 27.09.2017
BEOGRAD - Hrvatski tajkun Ivica Todorić boravio je pre desetak dana u Beogradu. Nekoliko dana, navodno je proveo u hotelu “Crown plaza“, koji je u vlasništvu Miroslava Miškovića. Tom prilikom, Todorić se sastao sa vlasnikom “Delta holdinga“… »

Mali podnosi ostavku samo u slučaju prevremenih izbora

SEEbiz 27.09.2017
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pojasnio je svoju jučerašnju izjavu da će verovatno podneti ostavku, na funkciju gradonačelnika, piše N1. Kaže da će ostavku podneti samo u slučaju prevremenih parlamentarnih izbora, dakle ako… »

Kako je Pavle Pavlović doživio pazinske zvižduke

SEEbiz 27.09.2017
PULA - Pitam se da li se na mom licu vidi koliko sam napet dok poziram ispred portreta kojim smo se desetljećima ponosili? Da li bih tako jednako sijao da sam se u ovoj pozi slikao na prostorima i mjestima gdje lice iza mene nazivaju najvećim zločincem… »