Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 27.09.2017

'Žene u crnom' protestovale zbog progona Rohindža

Slobodna Evropa 27.09.2017
Pristalice organizacije Žene u crnom protestovale su danas ispred ambasade Mjanmara u Beogradu tražeći da se zaustavi progon Rohindža u toj zemlji. Žene u crnom održale su akciju "ćutanja u crnini" i nosile su transparente "Stop genocidu nad… »

Skopje: Odgođeno suđenje za slučaj 'potkupljivanje'

Slobodna Evropa 27.09.2017
Današnje suđenje za slučaj "potkupljivanje" protiv makedonskog premijera Zorana Zaeva odgođeno je 20. novembra, zbog bolesti sutkinje. Tuženik Zaev došao je na sud. Njegovi su odvjetnici obaviješteni da su snimci koji su se pojavili na You Tubu i… »

Portoriko bez struje, nestaju i zalihe vode za piće

Slobodna Evropa 27.09.2017
Posle uragana Marija, stanovnici Portorika ostali su bez struje, hrane, sve je manje vode za piće, a situacija se pogoršava, prenosi CNN. Uragan Marija pogodio je pre nedelju dana Portoriko kao oluja četvrte kategorije, uništio je više stotina domova… »

Mej razočarana zbog uvođenja poreza za avione Bombardije

Slobodna Evropa 27.09.2017
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je "teško razočarana" američkom odlukom da uvede antidamping poreze od 220 odsto na avione kanadskog proizvođača Bombardije, koji zapošljava hiljade ljudi u Severnoj Irskoj, prenosi Beta. "Teško… »

Presuda Miškoviću još nije poništena

Slobodna Evropa 27.09.2017
Apelacioni sud u Beogradu još uvek nije doneo odluku o eventualnom poništavanju osuđujuće presude biznismenu, vlasniku kompanije “Delta”, Miroslavu Miškoviću, izjavila je za Radio Slobodna Evropa predstavnica tog suda Mirjana Piljić. “U ovoj… »

Pančić: Beogradski izbori, početak kraja ili kraj početka

Slobodna Evropa 27.09.2017
(Komentar*) Stara dosetka, uvek iznova aktuelna, kaže da je „putare iznenadio sneg u decembru“, pa zato nisu uspeli da očiste ulice od snežnih nanosa. Ovih dana se dobar deo srpske opozicije ponaša kao ti poslovični putari: deluju prilično… »

Tramp pozvao EU da uvede sankcije režimu u Venecueli

Slobodna Evropa 27.09.2017
Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp pozvao je Evropsku uniju da uvede sankcije "represivnom socijaliičkom režimu" u Venecueli. "Nadamo se da će naši prijatelji iz EU ubrzo slediti SAD, Kanadu i više latinoameričkih zemalja i uvesti sankcije… »

Jak zemljotres pogodio Japan

Slobodna Evropa 27.09.2017
Zemljotres magnitude 6,0, po preliminarnim podacima, pogodio je danas severoistočni Japan a prema prvim izveštajima nema povređenih niti materijalne štete i rizika od cunamija, prenosi Beta. Japanska meteorološka agencija saopštila je da je potres… »