Izvor: Sputnik arhiva vesti 27.09.2017

Bratislav Dikić prebačen na lečenje u bolnicu u Podgorici

Sputnik 27.09.2017
Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, kome se u podgoričkom Višem sudu sudi za pokušaj terorizma na izborni dan 16. oktobra prošle godine, upućen je danas na lečenje u Klinički centar Crne Gore, gde mu je omogućen kompletan medicinski… »

Plenković prevršio svaku meru u Njujorku

Sputnik 27.09.2017
Premijer Slovenije Miro Cerar ocenio je da je njegov hrvatski kolega Andrej Plenković u prošlonedeljnom govoru u Njujorku „prevršio svaku meru“, pa je zato bio primoran da otkaže njihov dogovoreni sastanak u sredu u Zagrebu. U razgovoru za RTV… »

„Četnik Vučić“ u Hrvatskom saboru

Sputnik 27.09.2017
Tokom rasprave o Zakonu o hrvatskim braniteljima u Saboru, poslanik Mosta Miro Bulj je predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao „četnik Vučić“, prenosi hrvatski portal „Indeks“. Miro Bulj je komentarisao izjavu Aleksandra Vučića da će… »

Palestina postala članica Interpola uprkos protivljenju Izraela

Sputnik 27.09.2017
Uprkos protivljenju Izraela, Interpol je u sredu objavio da je prihvatio Palestinu kao državu-članicu. Glasanjem na sastanku opšte skupštine u Pekingu Interpol je odlučio da primi Palestinu u svoje članstvo, a na zvaničnom profilu ove organizacije… »

Najnoviji Zemljin kontinent Zelandija otkriva misterije

Sputnik 27.09.2017
Ekspedicija iskopavanja duboko u dno novootkrivenog „sedmog kontinenta“ na Zemlji ponudila je novo razumevanje istorije Zemlje koje pomaže da se objasni kako su biljke i životinje evoluirale u Južnom Pacifiku. Nakon dvomesečne ekspedicije… »

Đoković: Kraj ni na vidiku, želim da igram još 10 godina

Sputnik 27.09.2017
Srpski teniser Novak Đoković istakao je da ne planira uskoro da završi karijeru, već da igra još deceniju i nastavi da pomera granice i beleži uspehe. Đoković se trenutno nalazi u Parizu, gde ima obaveze prema sponzoru „Lakoste“, a odmah posle… »

Ambasada Rusije u SAD pokrenula nedeljnik

Sputnik 27.09.2017
Usred rastućih tenzija u rusko-američkim odnosima zbog optužbi SAD da se Rusija mešala u predsedničke izbore 2016. godine, kao i rasprava o ruskoj diplomatskoj imovini u SAD, ruska ambasada namerava da promoviše međusobno razumevanje uprkos svim… »

Kako je film Malagurskog „rasizam“, a Haradinajeva zverstva — „umetnička sloboda“

Sputnik 27.09.2017
Ne mogu da verujem da Ramuš Haradinaj nekoga optužuje za rasizam, kaže reditelj Boris Malagurski. Čim se toliko buni povodom filma, to je znak da je pomislio da će u nekim glavama da se desi promena kada se Kosovo bude kandidovalo za Unesko… »

Može li se ukrajinska mornarica suprotstaviti Crnomorskoj floti

Sputnik 27.09.2017
Politika ukrajinskog rukovodstva u vojnoj sferi usmerena je na uvlačenje NATO-a u sukob sa Rusijom, rekao je za RT neimenovani izvor u jednom od vojnih istraživačkih instituta Rusije. Po njegovim rečima, upravo s tim ciljem glavni komandant Ratne… »

EU: Mogući rat u Evropi do 2035. godine

Sputnik 27.09.2017
U državama koje se graniče sa Rusijom do 2035. godine može doći do vojnih konflikata koje traže mešanje EU, navodi se u izveštaju Istraživačkog centra Evropskog parlamenta. U izveštaju sa kojim se upoznao RT, analizirane su osnovne geopolitičke… »