Politika arhiva vesti 27.09.2017

U Skupštini i danas burno, Radulović udaljen na 20 dana

Radio 021 27.09.2017
U Skupštini Srbije tokom celog dana vodila se burna rasprava i javljanje po povredi Poslovnika, a predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je meru udaljenja sa sednice šefu poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću od 20 dana, zato što… »

Parlament usvojio dva nova prosvetna zakona

RTS 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakon o visokom obrazovanju. Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja utvrđuje donošenje Nacionalnog okvira obrazovanja kao osnove za izradu novih nastavnih… »

Vučić: Spremni smo za jačanje političkog dijaloga

Danas 27.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije. Predsednik Vučić zahvalio je predstavnicima Doma lordova na interesu… »

Đilas: Još razmišljam da li da se kandidujem za gradonačelnika Beograda

Blic 27.09.2017
Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da još razmišlja da li da učestvuje na izborima koji treba da se održe u Beogradu. Đilas je za Danas rekao da još nije doneo odluku da li da se… »

Stefanović: Samo članice UN u Interpolu

Danas 27.09.2017
Srbija smatra da samo članice Ujedinjenih nacija mogu da traže prijem u Interpol, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na zasedanju Generalne skupštine te organizacije u Pekingu. Pozicija Srbije po pitanju članstva u… »

Matematika odlučuje: Dačić: Stvar procene idemo li na beogradske izbore sa SNS ili ne

Blic 27.09.2017
Umesto politike matematika će presuditi i rešiti jednu od većih nepoznanica nastupajućih beogradskih izbora: u kom sastavu će socijalisti ili naprednjaci izaći na izbore. Tako bar kaže šef SPS Ivica Dačić. Osim termina održavanja izbora, dileme… »

Mali: Ostavka samo ako izbori budu prevremeni

RTV 27.09.2017
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će ostavku najverovatnije podneti pre isteka mandata, iz opasku da je njegova jučerašnja izjava na tu temu u pojedinim medijima pogrešno interpretirana. To što je juče rekao, objasnio… »

Protiv medijskog mraka više od 150 medija i organizacija

Danas 27.09.2017
Više od 150 medija i organizacija pridružilo se grupi protiv medijskog mraka, koju je u prošli petak pokrenulo njih 27, a koje će u četvrtak 28. septembra zajedničkom akcijom ukazati na postojanje medijskog mraka u Srbiji. Uputstvo za medije… »

Rami i Haradinaju neobjašnjivo što Srbija koči Kosovu na putu u Unesko

Blic 27.09.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj boravi danas u prvoj poseti Tirani od preuzima te funkcije, gde se sastao sa najvišim zvaničnima Albanije, premijerom Edi Ramom, predsednikom Ilirom Metom i predsednikom albanskog parlamenta. Rama i Haradinaj rekli su… »

PUPS: Povećanje penzija, jednokratna pomoć i 13. penzija u Beogradu

Politika 27.09.2017
PUPS očekuje da se do kraja godine penzionerima isplati jednokratna pomoć, a od januara počne postepeno povećanje penzija, dok vlastima u Beogradu predlaže da razmisle o takozvanoj „13. penziji” za najsiromašnije penzionere prestonice. „Posle… »