Društvo arhiva vesti 02.10.2017

Prva dva MIG-29 stigla u Srbiju

Politika 02.10.2017
Dva ruska vojna aviona „mig 29”, od ukupno šest koji u Srbiju treba da stignu iz Rusije, u delovima su dopremljena u Srbiju, na vojni aerodrom Batajnica kod Beograda . Sa njima su stigli i ruski tehničari, koji će sa kolegama iz Srbije raditi na… »

Izveštaj o Savamali: Policija nije otkrila ko je rušio

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Za više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe i po čijem naređenju su srušile objekte u beogradskoj Savamali, pokazuje izveštaj policije čiji detalji ukazuju da su rušitelji te noći imali podršku beogradskih javnih… »

"Ko je u stanju da udari ženu, u stanju je i da je ubije"

B92 02.10.2017
Činjenica da svaki četvrti mladić u Srbiji veruje da šamar nije nasilje, a svaki deseti da je opravdano ponekad udariti devojku - poražavajuća je. To je izjavila potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr… »

UNS: Savet REM-a da objasni zašto je izabrao Krstića

Danas 02.10.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS) zahteva od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti predoči kriterijume kojima se rukovodilo kada je imenovalo Nebojšu Krstića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. Iz UNS podsećaju da su… »

Stamatović: Zdrava Srbija, Dveri i Otadžbina, pod kamenicama, potpisali Deklaraciju o odbrani Kosova

Novi magazin 02.10.2017
"Deklaracija o odbrani Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija" naziv je zajedničkog dokumenta koji su, danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici potpisali Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", Zdrava Srbija i pokret Dveri. Deklaracija je… »

Ombudsman: Na rad organa vlasti 3.000 pritužbi

Danas 02.10.2017
U ovoj godini je više od 5.000 građana kontaktiralo instituciju Zaštitnika građana, a upućeno je skoro 3.000 pritužbi na rad organa javne vlasti, saopštio je ombudsman. U redovnom terminu za prijem građana, poslednjeg petka u mesecu, Zaštitnik… »

Ujutru cvokoćemo, preko dana se sunčamo: Ponedeljak u Srbiji vedar i topao, do 22 stepena

Kurir 02.10.2017
U Srbiji će jutro biti hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a po kotlinama i duž rečnih tokova južne i jugozapadne Srbije sa kratkotrajnom maglom ili niskom oblačnošću. Tokom dana biće pretežno sunčano uz slab i umeren, u Podunavlju i u… »

Evo koliko je miliona evra Srbija dobila za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Pravda 02.10.2017
Sporazum o donaciji za sedmi potprojekat u okviru projekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja, u ime Vlade Srbije je sa Razvojnom bankom SE potpisala ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović. Vlada Srbije dobila je od Razvojne banke Saveta… »

Dva "miga" stigla u Beograd, ostali do petka

RTV 02.10.2017
BEOGRAD - Prva dva aviona MiG-29 iz Ruske Federacije isporučeni su večeras Vojsci Srbije, a sletanju transportnog aviona AN 124 i prijemu vazduhoplova na aerodromu "Batajnica" prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba… »

O saradnji srpskih i ruskih naučnika u sferi atomske energije

RTV 02.10.2017
MOSKVA - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa generalnim direktorom ruske Državne korporacije za atomsku energiju Rosatom Aleksejem Lihačovim s ciljem da pokrene saradnja srpskih i ruskih… »