Društvo arhiva vesti 02.10.2017

Dva ruska miga 29, u delovima, stigla u Srbiju

N1 Info 02.10.2017
Prva dva od dugo najavljivanih šest ruskih migova 29 danas su sletela na aerodrom u Batajnici. Avioni su u delovima dopremljeni transportnom letelicom, a plan je da delovi svih šest borbenih lovaca budu u Srbiji do petka. Izvor: N1 Letačka premijera… »

Posle godinu dana MUP nije otkrio ko je rušio u Hercegovačkoj

Insajder 02.10.2017
Posle više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe sa fantomkama koje su bespravno srušile privatne objekte u Savamali, niti po čijem naređenju su to učinile, pokazuje izveštaj policije o ovom događaju do koga je došao KRIK… »

Mihajlović: Svako nasilje počinje šamarom

RTS 02.10.2017
Činjenica da svaki četvrti mladić u Srbiji veruje da šamar nije nasilje, svaki deseti da je opravdano ponekad udariti devojku, a četvrtina njih da je seksualno uznemiravanje deo šale i odrastanja - poražavajuća je, izjavila je potpredsednica Vlade… »

UNS: Savet REM-a da objasni zašto je izabrao Krstića

Danas 02.10.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS) zahteva od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti predoči kriterijume kojima se rukovodilo kada je imenovalo Nebojšu Krstića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. Iz UNS podsećaju da su… »

Deklaracija Dveri i patriota o odbrani Kosmeta

Mondo 02.10.2017
Predstavnici tzv. Patriotskog bloka, koji predvode bivši poslanik Marko Jakšić, te sadašnji Slaviša Ristić i Boško Obradović, predstavili su danas u Kosovskoj Mitrovici Deklaraciju o odbrani Kosova i Metohije. Foto: Beta/Miloš Miškov… »

Ombudsman: Na rad organa vlasti 3.000 pritužbi

Danas 02.10.2017
U ovoj godini je više od 5.000 građana kontaktiralo instituciju Zaštitnika građana, a upućeno je skoro 3.000 pritužbi na rad organa javne vlasti, saopštio je ombudsman. U redovnom terminu za prijem građana, poslednjeg petka u mesecu, Zaštitnik… »

Jutro hladno, tokom dana sunčano uz slab vetar

Blic 02.10.2017
U Srbiji će danas ujutru biti hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano uz slab i umeren vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Ujutru će po kotlinama i duž rečnih tokova južne i jugozapadne Srbije… »

Donacija Srbiji devet miliona za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Danas 02.10.2017
Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović potpisala je, u ime Vlade Republike Srbije, Sporazum o donaciji za sedmi podprojekat u okviru projekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja, saopštila je danas vladina kancelarija za medije. Navedenim… »

Migovi stižu danas: Prvi let 20. oktobra

Kurir 02.10.2017
Nakon mnogobrojnih najava i pomeranja datuma dolaska, ruski lovci „mig 29“ danas bi konačno trebalo da stignu u Srbiju. Kako je objavio medijski servis Sputnjik, posle brojnih komplikovanih administrativnih procedura, plan je da svi delovi šest… »

Popović i Lihačov o saradnji naših i ruskih naučnika u sferi atomske energije

Blic 02.10.2017
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa generalnim direktorom ruske Državne korporacije za atomsku energiju Rosatom Aleksejem Lihačovim s ciljem da pokrene saradnja srpskih i ruskih naučnika… »