Izvor: B92/Kultura arhiva vesti 02.10.2017

Kompozitori državi: Koncertna dvorana svima, ne samo Filharmoniji

B92 02.10.2017
Grupa kompozitora, muzičara i akademika zatražila je da se, umesto nove zgrade Beogradske filharmonije, gradi koncertna dvorana koja bi odgovarala potrebama cele muzičke scene u Srbiji. U otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću… »

Ništa od trećeg dela "Seks i grada"

B92 02.10.2017
Iako joj je uloga Samante Džons donela planetarnu popularnost, Kim Katral je glavni razlog zbog kog se neće snimati treći nastavak filma “Seks i grad“. Kako otkrivaju bliski izvori, produkcija nije mogla da izađe u susret zbog zahteva koje… »

Od nevoljenog deteta do svetske slave: Memoari Marine Abramović

B92 02.10.2017
Za sve koji poznaju i prate lik i delo Marine Abramović njeni memoari verovatno neće otkriti nikakve spektakularne detalje, ali će dati uvid u unutrašnji svet ove izuzetne žene, piše "Blic". Piše: Miona Kovačević Izvor: Blic.rs "Prolazim kroz… »

Medenica: TV prenos predstave "Olimp" bio je ludačka subverzija

B92 02.10.2017
"Kritike sa desnice u vezi s predstavom 'Olimp' su bile bedaste i tupave i svako je mogao da ih diskredituje malim prstom, ali kritike sa levice nisam očekivao, mada su takođe banalne", kazao je Ivan Medenica, selektor i umetnički direktor Bitefa. On… »

"Svako dete ima krila": Počela manifestacija "Radost Evrope"

B92 02.10.2017
Tradicionalni 48. Međunarodni dečji festival "Radost Evrope" pod sloganom "Svako dete ima krila" počeo je danas, uz podršku kompanije NIS, i trajaće do 5. oktobra 2017. godine. Festival će okupiti više od 500 dece iz 17 zemalja sveta: Belorusije… »

Scena iz "Prijatelja" koja je bila zabranjena širom sveta

B92 02.10.2017
Gotovo da nema osobe koja ne voli da gleda seriju “Prijatelji“, a malo ko zna da postoji jedna scena koja je svuda u svetu bila zabranjena. U drugoj sezoni popularne serije prikazana je scena lezbijskog venčanja, što se devedesetih smatralo… »

Hju Hefner sahranjen pored Merilin Monro

B92 02.10.2017
Hju Hefner sahranjen je pored Merilin Monro na intimnoj ceremoniji koju su organizovali njegova supruga, četvoro dece i neki od njegovih najbližih članova posluge. Osnivač magazina "Playboy" sahranjen je u Vestvud Vilidž Memorijal parku u subotu, a… »

Razgovor sa Mišom Glenijem i promocija knjige "Nemezis - Bitka za Rio"

B92 02.10.2017
Izdavačka kuća "Samizdat B92" i knjižara Delfi SKC organizuju razgovor sa Mišom Glenijem, autorom knjige "Nemezis - Bitka za Rio". Razgovor i promocija knjige će se održati u sredu 4. oktobra u prostorijama knjižare Delfi u Studentskom kulturnom… »

Vukosavljević: Očuvanje prirode je uslov opstanka kulture

B92 02.10.2017
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević je danas rekao da su kultura i priroda povezene zbog čega je zadatak sadašnje i generacija koje dolaze da očuvaju prirodu kao uslov opstanka čoveka i kulture. On je na okruglom stolu… »

"Bespredmetni svetovi" povodom Međunarodni dana nenasilja

B92 02.10.2017
Galerija Singidunum će izložbom "Bespredmetni svetovi" Gordane Tomić i njenim slikama iz ciklusa Umeće mira, obeležiti Međunarodni dan nenasilja, koji se obeležava širom sveta, a sa željom da se “obezbedi kultura mira, tolerancije i… »