Izvor: B92/Putovanja arhiva vesti 02.10.2017

Ako se plašite aviona nemojte putovati prvim jutarnjim letom

B92 02.10.2017
Ne volite da letite avionom? Onda imamo korisnu informaciju za vas. Evo kada je letenje najbolje izbegavati. Sudeći prema meteorologu Polu Vilijamsu, najgori deo dana za letenje je rano ujutru, prvim jutarnjim letom. On objašnjava da je to zato što se… »

Srbiju posetilo 13% više turista: Ko su najčešći gosti?

B92 02.10.2017
U Srbiji je u periodu januar-avgust boravilo ukupno 2,1 milion turista, što je 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS). Od tog broja je, prema podacima Republičkog zavoda za… »

Lins i Nik putuju svetom goli i upravo su bili na Balkanu

B92 02.10.2017
Putovanje po svetu s rancem na leđima, poznato kao bekpeking (engl. backpacking) za neke je jednokratna avantura, dok je za druge to stvar životnog izbora. Pod pritiskom svakodnevice, napornog posla, porodičnih i drugih problema, svi smo bar jednom… »

Pet mesta koja morate posetiti u Kataloniji i nisu Barselona

B92 02.10.2017
Ponosna na svoj identitet i jezik, Katalonija je (i dalje) jedna od najbogatijih oblasti Španije. Ova pokrajina u severoistočnom delu Pirinejskog poluostrva graniči se sa Južnom Francuskom, s kojom ima bliske istorijske veze. Najveći broj stanovnika… »

Poslednja podeljena prestonica Evrope

B92 02.10.2017
Na Kipru se letnja sezona ne završava dolaskom jeseni, jer je temperatura i dalje prijatna, a van špica su manje gužve. Ovo je i idealan period za posetu glavnom gradu Nikoziji. Izvor: novosti.rs Ne samo da je najveće mesto na ostrvu, već je i dobra… »