Izvor: BizLife arhiva vesti 02.10.2017

Krik: Policija nije uspela da otkrije ko je rušio u Savamali

BizLife 02.10.2017
Foto: YouTube screenshot Slučaj Savamala i dalje je bez zvaničnog epiloga. Za više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe i po čijem naredjenju su srušile objekte u beogradskoj Savamali, pokazuje izveštaj policije čiji detalji… »

Filmovi Srđana Dragojevića „na izvol’te“

BizLife 02.10.2017
Foto: YouTube screenshot Reditelj kultnih filmova poput „Mi nismo anđeli“, „Lepa sela lepo gore“ i „Rane“ Srđan Dragojević rešio je da „doskoči“ televizijama koje, kako kaže, bez prava i u lošem kvalitetu emituju njegove filmove. Na… »

Značaj bezbednog učešća u saobraćaju

BizLife 02.10.2017
Više od 500 učesnika okupilo se na manifestaciji „Nedelja bezbednosti u saobraćaju“ koju su u poslednjoj nedelji septembra zajednički organizovali NIS, Naftagas-Transport i Agencija za bezbednost saobraćaja. Tokom šest dana trajanja… »

Foto vest: „Tradicionalni“ doček za srpske odbojkašice

BizLife 02.10.2017
Foto: screenshot Nekoliko hiljada navijača pozdravilo je ispred Skupštine Beograda odbojkašice Srbije i sa njima proslavilo osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Gruziji i Azerbejdžanu. „Jednu stvar nemojte da zaboravite, znači nam puno… »

Rast BDP prošle godine 2,8 odsto

BizLife 02.10.2017
Foto: Pixabay Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Srbiji u 2016. godini je, u odnosu na prethodnu, iznosio 2,8 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku. Prema zvaničnim podacima, BDP u Srbiji u 2016. godini je iznosio, u tekućim… »

Rad u Nemačkoj: Balkancima 63.000 dozvola

BizLife 02.10.2017
Foto: Pixabay U prvih osam meseci ove godine nemačka Savezna agencija za rad izdala je 63.000 radne dozvole ljudima iz regiona Zapadnog Balkana, 70 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Razlog naglog rasta je specijalna regulativa za Zapadni… »

Evropske proizvođače e-bicikala „guši“ jeftini kineski uvoz

BizLife 02.10.2017
Foto: Xiaomi Evropski proizvođači električnih bicikala žale se Evropskoj komisiji na jeftini kineski uvoz, dovodeći ga u vezu s oblicima državne pomoći koji narušavaju ravnopravnu tržišnu utakmicu. Evropsko udruženje proizvođača bicikala… »

Više od 50 ubijenih na koncertu u Las Vegasu (video)

BizLife 02.10.2017
Foto: screenshot Više od 50 osoba je ubijeno i 200 je ranjeno u pucnjavi na koncertu kantru muzike centru u Las Vegasa. Napadača, koji je na okupljene pucao sa 32. sprata hotela „Mandalaj bej“, ubila je policija, saopštila je policija navodeći da… »

Dolazi zima, a cene grejanja da se smrzneš

BizLife 02.10.2017
Foto: Pixabay Dan nakon vesti o poskupljenju struje i u isčekivanju početka grejne sezone toplana u Srbiji, pročinju i procene o najekonomičnijem vidu grejanja. Najveće troškove energije za grejanje imaće domaćinstva koja koriste električnu… »

Severna Koreja razvija i internet „naoružanje“ i to preko Rusije

BizLife 02.10.2017
Foto: Pixabay Posle pretnji nuklearnim Severna Koreja se naoružava i boljom internet konekcijom. Otvorila je novu internet konekciju sa svetom, ovoga puta preko Rusije, što stručnjaci za sajber bezbednost vide kao način koji će pojačati internet… »