Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 02.10.2017

Konačno u Beogradu: Stigla prva dva "miga 29"

Blic 02.10.2017
Prva dva od šest ruskih "migova-29" stigla su na Vojni aerodrom "Batajnica" posle četiri i po sata leta, saznaje "Blic". Letelice su rastavljene dopremljene na ruskom vojnom transporteru "Antonov 124" iz Moskve, a zbog osetljivosti posla let je kasnio… »

Zabrinjavajuće: U Srbiji svaki četvrti mladić misli da šamar "nije nasilje" i da je devojka koja nosi kratku suknju "sama…

Blic 02.10.2017
Svaki četvrti mladić u Srbiji smatra da "jedan šamar nije nasilje", a svaka treća mlada osoba u Srbiji, bez obzira na pol, smatra da je devojka koja nosi kratku suknju i usku majicu "sama kriva" ako je neko napadne, pokazalo je istraživanje… »

UNS: Panović i Krstić novi članovi Upravnog odbora RTS

Blic 01.10.2017
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je na sednici Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako navodi to udruženje… »

U Kosovskoj Mitrovici potpisana Deklaracija o odbrani AP KIM

Blic 02.10.2017
Pokret Dveri, Zdrava Srbija i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" potpisali su danas u Kosovskoj Mitrovici Deklaraciju o odbrani Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. U Deklaraciji je istaknuto da je AP KIM neotuđivi deo Republike… »

Jutro hladno, tokom dana sunčano uz slab vetar

Blic 02.10.2017
U Srbiji će danas ujutru biti hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano uz slab i umeren vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Ujutru će po kotlinama i duž rečnih tokova južne i jugozapadne Srbije… »

Popović i Lihačov o saradnji naših i ruskih naučnika u sferi atomske energije

Blic 02.10.2017
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa generalnim direktorom ruske Državne korporacije za atomsku energiju Rosatom Aleksejem Lihačovim s ciljem da pokrene saradnja srpskih i ruskih naučnika… »

Polovina naših sudija bi rado nosila togu, a većina se slaže da su im male plate

Blic 02.10.2017
Gotovo polovina anketiranih sudija u Srbiji izjasnila se da bi rado nosila togu po uzoru na svoje kolege iz drugih zemalja kojima je to obavezna garderoba, dok je njih 89 odsto reklo da nije zadovoljno svojim trenutnim primanjima, saopštio je danas… »

Svi smo postali voajeri zla: Zašto nas magnetski privlače loše vesti

Blic 02.10.2017
Nekad je najslikovitije citirati babu. Kada bih za vikend došao na selo, starica bi uvek pitala da li ima nešto novo. I ako bi odgovor bio - nema, obavezno bi rekla: „Dobro je”. Kasnije sam shvatio poentu. Dobro i nije neka novost, novo može biti… »

Surdepač, parđpač, ožmikur: Ovo su srpske reči, a da li znate šta znače?

Blic 02.10.2017
Surdepač, parđupan, ožmikur nisu stare turske reči, već nazivi naših dalekih predaka. Mogu li Srbi da izračunaju 16 generacija predaka kao što verujemo? Ili je u pitanju još jedan naš mit. Kada govorimo o porodičnim istorijama, najdalje obično… »

Novih 9,2 miliona evra za stambeno zbrinjavanje izbeglih

Blic 02.10.2017
Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović potpisala je, u ime Vlade Srbije, Sporazum o donaciji za sedmi podprojekat u okviru projekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja, vredan 9,2 miliona evra. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, navedenim… »