Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 02.10.2017

Živeo Kavandoli: Festival posvećen autoru animiranog lika La Linea u Pančevu

Blic 02.10.2017
Festival "Nova 2017" posvećen najpoznatijem animiranom liku osamdestih godina prošlog veka "La Linei" (Liniji) i njenom tvorcu italijanskom animatoru Osvaldu Kavandoliju, biće otvoren sutra u Pančevu strip izložbom "Živeo Kavandoli". Kako navodi… »

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost biće poznat u četvrtak

Blic 02.10.2017
Švedska akademija će u četvrtak saopštiti ime dobitnika Nobelove nagrade za književnost, koju je prošle godine osvojio američki muzičar Bob Dilan, saopšteno je danas u Stokholmu. "Švedska akademija će u četvrtak, 5. oktobra u 13.00 po lokalnom… »

Hju Hefner sahranjen pored Merilin Monro

Blic 02.10.2017
Hju Hefner, koji je preminuo u sredu u 92. godini, sahranjen je u subotu pored svoje prve "Plejboj" zečice – Merilin Monro. U intimnom obredu kojem su prisustvovali njegova supruga Kristal Haris, deca Kuper, Marston, Kristi i Dejvid i neki najbliži… »

Odlazak rok legende: Preminuo čuveni muzičar Tom Peti

Blic 02.10.2017
Američki kantautor i gitarista Tom Peti preminuo je protekle noći u Kaliforniji, u 67. godini od srčanog udara. - U ime porodice Toma Petija, imam tužan zadatak da vas obavestim o preranoj smrti našeg oca, supruga, brata, lidera i prijatelja Toma… »

Varagić, Srbljanović, Lučić za "Blic": Možda najbolji Bitef u poslednjih 10 godina

Blic 02.10.2017
Još dok su se nakon izvođenja predstave "Istrebljenje" Ersana Mondtaga, koja je 30. septembra u Narodnom pozorištu zatvorila 51. Bitef, čekale odluke žirija, publika je zdušno razgovarala kako o toj predstavi tako i o celokupnom festivalu. U izjavi… »

Ruski glumac sa Rejfom Fajnsom snima film u Beogradu: Srbija je čudesna

Blic 02.10.2017
Britanski glumac i reditelj, a odskora i srpski državljanin Rejf Fajns snima film u Beogradu o čuvenom ruskom baletanu Rudolfu Nurejevu, a u ekipi ruskih i ukrajinskih glumaca je poznati ruski umetnik i šoumen Andrej Urgant. Razgovor sa njim za "Rusku… »

Kalina Kovačević i Rade Marjanović u žiriju Međunarodnog festivala dečijih i omladinskih predstava

Blic 02.10.2017
U žiriju 8. Međunarodnog festivala dečijih i omladinskih predstava - DOPS, koji će od 23. do 29. oktobra biti održan u Jagodini, biće poznati drmaski umetnici Kalina Kovačević i Rade Marjanović, dok će trećeg član izabrati grad domaćin. Prema… »

Selfi 19.: Veka Portreti srpskog građanskog društva

Blic 02.10.2017
Jedinstveni dokumenti o nastajanju srpskog građanskog društva u 19. veku dostupni su posetiocima izložbe "Slike građanskog društva - portreti Anastasa Jovanovića" u beogradskom Domu Vojske do 21. oktobra. Predstavljeno je 37 radova od preko sto… »

Izložba skulptura Vasilija Perevalova u Nišu

Blic 02.10.2017
Izložba skulptura Vasilija Perevalova, umetnika čija profesionalna karijera traje duže od pedeset godina i koji je jedan od doajena niške vajarske scene, biće otvorena u utorak u 19h u Oficirskom domu u Nišu. - Pre deset godina u Nišu je priređena… »

80: godina stripa u najstarijem omladinskom listu: Tribina posvećena "Studentu" u Domu omladine

Blic 02.10.2017
Dom omladine Beograda i Udruženje stripskih umetnika Srbije organizuju 15. tribinu iz ciklusa "Sred četkica, bajoneta" posvećenu stripu u "Studentu" tokom 80 godina. Tribina će biti održana 3. oktobra u 19h u Tribinskoj sali Doma omladine Beograd… »