Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 02.10.2017

Završene konsultacije: Srbije će se obratiti Evropskoj komisiji povodom slučaja Katalonija

Blic 02.10.2017
Predsednik i Vlada Srbije obratiće se Evropskoj komisiji, povodom stava da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, pismom u kojem će tražiti odgovor na niz pitanja s tim u vezi, a pre svega - da li za EU važi jedno međunarodno pravo, ili… »

Evropska komisija: Referendum u Kataloniji je neustavan, a poređenje sa Kosovom nije na mestu

Blic 02.10.2017
Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, tvrdi da slučaj te španske pokrajine i Kosova i Metohije "nisu uporedivi", jer Španija država članica Evropske unije. - Kada je priznanje Kosova u pitanju, to je bio vrlo… »

Grčki predsednik u Beogradu: Vučić: Zahvalnost Grčkoj na podršci; Pavlopulos: Put Srbije prema Evropi je otvoren

Blic 02.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa predsednikom Grčke Prokopiosom Pavlopulosom izrazio zahvalnost grčkom predsedniku i grčkom narodu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na velikoj podršci na evropskom putu… »

Mihajlović: Dolazak ruskih "migova" ne znači da se pripremamo za rat

Blic 02.10.2017
Potpredsednica vlade i član Predsedništva SNS Zorana Mihajlović je izavila danas da unutar SNS još nije bilo razgovora o potencijalnom spajanju beogradskih i republičkih parlamentarnih izbora. O dolasku "migova" ministarka kaže da je to dobro za… »

Hrvatska uputila oštar protest Ambasadi Srbije zbog otkrivanja spomenika majoru Tepiću

Blic 02.10.2017
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je uputilo oštar protest Ambasadi Srbije u Zagrebu povodom otkrivanja spomenika ratnom heroju, majoru Milanu Tepiću, 29. septembra ove godine, u Beogradu. Protest je, kako se navodi, na… »

Brnabić: Vlada Srbije se ne plaši vanrednih parlamentarnih

Blic 02.10.2017
Premijerka Ana Brnabić poručila je da se Vlada Srbije ne plaši vanrednih parlamentarnih izbora na otvoranju u Novom Sadu Centara digitalne poljoprivrede na Institutu BioSens. Ocenila je da je Vlada Srbije dobro radila u prvih 100 dana od formiranja i… »

Čanak i delegacija LSV posetili Parlament Katalonije

Blic 02.10.2017
Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvođena predsednikom stranke Nenadom Čankom, sastala se danas s predsednicom Parlamenta Katalonije Karme Forcadel i osudili "prekomernu upotrebu sile prema mirnim građanima Katalonije". Obe strane izrazile… »

Pavlopulos: Pitanja Kosova i Kipra kao noć i dan

Blic 02.10.2017
Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos ocenio je danas da se ne mogu ni na koji način porediti pitanja Kosova i Kipra jer je razlika između njih kao "noć i dan", a da se Evropa ne može koristiti za rešavanje sopstvenih problema. - Svi koji pripadamo… »

Nebojša Bakarec pristupio SNS: "Nisam prešao zbog funkcije, već da bi im dao moje iskustvo i znanje"

Blic 02.10.2017
Dugogodišnji član DSS i odbornik u beogradskoj skupštini Nebojša Bakarec na poziv lidera SNS Aleksandra Vučića, kako nam je rekao, i zvanično se priključio naprednjacima. Bakarec za "Blic" kaže da se učlanio u SNS kako bi se borio protiv… »

Jevtić: Zajednica srpskih opština tokom 2018. godine

Blic 02.10.2017
Zamenik premijera Kosova i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da očekuje da Zajednica srpskih opština (ZSO) bude formirana tokom 2018. godine i to ne po kosovskom ustavu, već po Briselskom sporazumu. - Jedna od… »