Izvor: Danas arhiva vesti 02.10.2017

Las Vegas: Raste broj žrtava masakra

Danas 02.10.2017
Broj žrtava masakra na koncertu kantri muzike u Las Vegasu raste, a prema najnovijim policijskim izveštajima ubijeno je najmanje 58, a povređeno najmanje 515 ljudi, javlja AP. Policija je navela da je napadač pronađen mrtav u hotelskoj sobi i… »

Evropska komisija nije priznala referendum

Danas 02.10.2017
Evropska komisija saopštila je danas da, po Ustavu Španije, jučerašnje glasanje o Kataloniji nije bilo legalno i pozvala je zainteresovane strane da hitno sa sukoba pređu na dijalog. U saopštenju se ističe da je za Evropsku komisiju, kako je to… »

U 2016. godini rast BDP 2,8 odsto

Danas 02.10.2017
Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Srbiji u 2016. godini je, u odnosu na prethodnu, iznosio 2,8 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Prema zvaničnim podacima, BDP u Srbiji u 2016. godini je iznosio, u tekućim cenama… »

EK: Katalonija i Kosovo nisu uporedivi

Danas 02.10.2017
Poredjenje referenduma na Kosovu i Metohiji i u Kataloniji "nije uporedivo", tvrde iz Evropske komisije Navedeno je da je tako jer je ”Španija država članica” Evropske unije. ”Kada je priznanje Kosova u pitanju, to je bio vrlo specifičan… »

Grčka podrška Srbiji

Danas 02.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas, uz državne i vojne počasti, svečani doček predsedniku Grčke Prokopiosu Pavlopulosu. Dočeku, priređenom ispred Palate Srbije, prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Tokom… »

Vida Petrović Škero: Policija nije uradila posao

Danas 02.10.2017
Očigledno je da policija nije uradila sve ono što je bilo potrebno u slučaju "Savamala", izjavila je danas za Radio slobodna Evropa nekadašnja predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero. Za više od godinu dana policija nije uspela da… »

Zbog haosa u Kataloniji, Barselona igra bez publike

Danas 01.10.2017
Zbog haosa koji danas vlada u Kataloniji, prvenstvena utakmica između Barselone i Las Palmasa na stadionu "Nou kamp" igra se bez prisustva publike. Barselona je tražila da se utakmica odloži zbog dešavanja u vezi sa referendumom, ali su čelnici lige… »

Svaki četvrti mladić i deseta devojka misle da šamar nije nasilje

Danas 02.10.2017
Svaki četvrti mladić veruje da jedan šamar nije nasilje, a svaka treća mlada osoba u Srbiji, bez obzira na pol, smatra da je devojka koja nosi kratku suknju i usku majicu “sama kriva” ako je neko napadne. Ovi podaci deo su istraživanja o… »

SSSS premijerki: Radnici potpuno osiromašeni

Danas 02.10.2017
Savez samostalnih sindikata Srbije u otvorenom pismu javnosti i predsednici vlade Ani Brnabić upozorio je danas da su radnici u Srbiji potpuno osiromašeni i degradirani, da je radni angažman sve nesigurniji, a život sve nestabilniji i neizvesniji… »

Halkbank na korak od napuštanja berzanskog tržišta

Danas 02.10.2017
Trend laganog klizanja domaćeg tržišta akcija nastavljen je i prethodne sedmice, ali se reperni indeks zadržao na pozitivnoj teritoriji. Ukupan promet premašio je 2,1 milijardu dinara (17,2 miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15… »