Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 02.10.2017

Izložba stripa “Živeo Kavadoli” u Pančevu

Danas 02.10.2017
Otvaranje je zakazano u biskopu “Vojvodina” od 19 časova. Velikom strip izložbom “Živeo Kavandoli!” u čast italijanskog animatora Osvalda Kavandolija, tvorca poznate “La Linee” ili “Linije”, sutra u Pančevu će od 19 časova biti… »

Predlozi za koncertnu dvoranu

Danas 02.10.2017
Nepodeljena je podrška potpisnika ovog teksta nameri državnog rukovodstva da Beogradu konačno podari vrhunsku koncertnu dvoranu koja će odgovarati potrebama razvijenog muzičkog života prestonice. To se navodi u Otvorenom pismu predstavnicima države… »

Milan Lane Gutović: Igrao sam na Pinku, ali ga nisam gledao

Danas 02.10.2017
Milana Laneta Gutovića, pozorišnog, televizijskog i filmskog glumca, popularnost nije promenila po pitanju komunikacije sa medijima. Retko se u njima pojavljuje i daje intervjue, a kada se i to desi, bude u emisijama u kojima ga možda ne biste… »

Dvojno državljanstvo

Danas 02.10.2017
* Dovoljno je da i vi smatrate da je tamo vaša kuća da bi to zaista bilo tako, da bi se desio spoj njihove i vaše volje, da bi dvostruka namera da se uspe proizvela svoj efekat. Odisej je dvadeset godina bio daleko od Itake, a Itaka nije nikad prestala… »

Izložba Nataše Kokić “Distribucija verovatnoće”

Danas 02.10.2017
U Kulturnom centru Grad, danas u 20 časova, biće otvorena izložba Nataše Kokić “Distribucija verovatnoće” i trajaće do 15. oktobra. Dobitnicu nagrada Vladimir Veličković za crtež (2013.) i Dimitrije Bašičević Mangelos (2014.) ne treba… »

Odlazak dragocene devojke

Danas 01.10.2017
Na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum danas su se na komemoraciji od Bojane Vasiljević, direktora marketinga, prodaje i odnosa s javnošću ove umetničke kuće, oprostili njene kolege, prijatelji i saradnici. Ona je Medlenianumu, koji ove godine… »