Izvor: EurActiv arhiva vesti 02.10.2017

Katalonske vlasti odlučuju o daljim koracima ka proglašenju nezavisnosti

EurActiv 02.10.2017
Katalonske vlasti održaće 2. oktobra sastanak iza zatvorenih vrata na kojem će razmotriti dalje korake svog plana o proglašenju nezavisnosti od Španije posle spornog referenduma obeleženog nasiljem. Regionalni zvaničnici su izjavili da glasanje… »

Pavlopulos: Put Srbije prema Evropi otvoren

EurActiv 02.10.2017
Put Srbije prema Evropi je otvoren, izjavio je 2. oktobra u Beogradu grčki predsednik Prokopis Pavlopulos dodajući da je Grčka spremna da na tom putu pruži Srbiji svu moguću pomoć. Grčka želi i da zemlje regiona postanu deo Unije kako bi se… »

Skandal zbog pranja iranskog novca u Sloveniji

EurActiv 02.10.2017
Slovenačka služba za sprečavanje pranja novca pokrenula je istragu povodom tvrdnji opozicionih partija da je Nova Ljubljanska banka (NLB), najveća državna banka u zemlji, prala novac iz Irana kršeći međunarodni embargo i ne primenjujući propise… »

Zamračenim ekranima protiv medijskog mraka

EurActiv 02.10.2017
Više 300 medija i nevladinih organizacija učestvovalo je u akciji "Stop medijskom mraku" koju je pokrenula grupa nevladinih organizacija i medijskih udruženja pod nazivom Grupa za slobodu medija. Akcija je pokrenuta povodom gašenja jednog od… »

Zrenjaninci će posle 13 godina uskoro moći da koriste vodu za piće

EurActiv 02.10.2017
Predstavnici zrenjaninskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" saopštili su da je u toku testiranje novog postrojenja za prečiščavanje vode, ali da i dalje ostaje na snazi zabrana da se voda koristi za piće koja je u Zrenjaninu uvedena 2004. godine… »

EU smatra da Erazmus treba da bude prisutan i u radnom okruženju

EurActiv 02.10.2017
Od programa Erazmus koristi je imalo devet miliona studenata a članice Evropske unije smatraju da Erazmus treba da bude prisutan i u radnom okruženju, izjavio je predstavnik Delegacije EU u Srbiji Nikolas Bizel na manifestaciji u Beogradu povodom 30… »