Izvor: Glas Zapadne Srbije/Regioni arhiva vesti 02.10.2017

Lovačko udruženje i meštani spasili lane sigurne smrti

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Ivanjica – Predsednik Lovačke sekcije Slavko Filipović jutros je na putu Ivanjica – Studenica u selu Mlanče našao povređeno lane, koje je nepomično ležalo na asfaltu magistralnog puta na koji je palo sa visokih stena bežeći od pasa lutalica… »

Zemljotres kod Raške

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Republički seizmološki zavod saopštio je da je jutros u 08:12 sati registrovan zemljotres magnitude 2.9 jedinica Rihterove skale u regionu Raške. Intezitet u epicentru procenjen je na IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog inteziteta ne… »

Selima 12 kilometara asfalta

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Nova Varoš - U protekla dva meseca je na području 11 seoskih mesnih zajednica u opštini Nova Varoš asfaltirano je više od 12 kilometara lokalnih saobraćajnica. Radove vredne oko 45.000.000 dinara finansirala je lokalna samouprava. Iz opštinske… »

Borac, Dinamik i Vršac neće igrati u KLS

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Košarkaški klubovi Borac iz Čačka, Dinamik iz Beograda i Vršac definitivno neće igrati u Košarkaškoj ligi Srbije, već samo ABA drugu ligu, uprkos pretnji sankcijama od Košarkaškog saveza Srbije. KSS je u petak dao klubovima da se izjasne o… »

Najgora godina za rakijdžije, zamukli veseli strojevi

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Iako je u gotovo celoj Srpskoj pravljenje domaće rakije već odavno postalo stvar tradicije, ove jeseni će većina rakijskih kotlova samo skupljati prašinu. Naime, rod jabuke i šljive je zbog nezapamćene suše podbacio kao što odavno nije, tako da… »

KUD “FRA” stiče prijatelje širom sveta

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Čačak – Kulturno – umetničko društvo FRA već godinama nastupa na festivalima širom sveta. Pre mesec dana vratili su se iz Turske, odakle kako ističe predsednik Mladen Ristanović, nose samo pozitivne utiske, ali već se spremaju i za nove… »

Stamatović: Zdrava Srbija, Dveri i Otadžbina, pod kamenicama, potpisali Deklaraciju o odbrani Kosova

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
„Deklaracija o odbrani Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“ naziv je zajedničkog dokumenta koji su, danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici potpisali Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, Zdrava Srbija i pokret Dveri. Deklaracija… »

Bronze za Ognjena Perovanovića u Novom Pazaru

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Čačak - Ognjen Perovanović, član kajak klub „Čačak“, na kajakaškom nadmetanju u slalomu u Novom Pazaru za vikend osvojio je treća mesta i bronzana odličja. Iako je Čačanima prioritet takmičenje u disciplini "spust K1", Perovanovića je… »

Konkurs za jesenje subvencije u poljoprivredi

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Užice - Grad Užice, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Zlatibor“, objavio je konkurse za jesenje subvencije u poljoprivredi na osnovu kojih će subvencionisati nabavku priključne mehanizacije, sistema za zalivanje, sistema za zasenu i… »

Jolović : Neophodno brže formiranje i registracija zajednica stanovanja

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Ivanjica - U Ivanjici je održana sednica Saveta Moravičkog upravnog okruga na kojoj je, između ostalog, bilo reči o aktivnostima vezanim za ozakonjenje objekata, registraciju stambenih zajednica i donošenje odluka o maksimalnom broju zaposlenih za… »